Βουλή: Μεγάλη… Παρασκευή για το εθνικό Κοινοβούλιο – Τι αναμένεται να γίνει σήμερα στον ναό της Δημοκρατίας μετά τον σεισμό με τα ρουσφέτια

Σήμερα (7/6) το πρωί θα ανοίξει για τελευταία φορά η Ολομέλεια της Βουλής επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εν μέσω μιας «ιδιότυπης κοινοβουλευτικής κανονικότητας», - όπως την έχει χαρακτηρίσει ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις των Dikaiologitika News -  οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας καλούνται να νομοθετήσουν «εν λευκώ»,  δεδομένου ότι η

αντιπολίτευση έχει αποχωρήσει απο τις διαδικασίες.

«Πρωταγωνιστής» σε αυτή την τελευταία συνεδρίαση θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης διότι ψηφίζεται νομοσχέδιο που αφορά δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς το υπουργείο Υγείας.

Με διαδικασίες fast track θα ψηφιστούν δεκάδες υπουργικές τροπολογίες μεταξύ των οποίων η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την κατάργηση στη μη μείωση του αφορολόγητου ταυτόχρονα όμως με την κατάργηση των θετικών «αντιμέτρων» .

Μέχρι στιγμής οι υπουργικές τροπολογίες ανέρχονται σε 10 ενώ έχουν κατατεθεί και 4 βουλευτικές τροπολογίες. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση μετά το σάλο για τις «φωτογραφικές διατάξεις» ανέκοψε το «κύμα» των βουλευτικών τροπολογιών λέγοντας πως δεν πρέπει να δοθεί αφορμή για «κακόπιστη κριτική».

Ασφαλώς, η συνεδρίαση θα κινηθεί σε προεκλογικούς ρυθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει να σηματοδοτήσει με την παρουσία του το κλείσιμο της Βουλής. Έτσι, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει  το βήμα της Βουλής ως “προεκλογικό μπαλκόνι” όχι μόνο για να υποστηρίξει την τροπολογία για την μείωση του αφορολόγητου αλλά για να απαριθμήσει όλα τα θετικά μέτρα της κυβέρνησης του ενόψει εκλογών.

Όταν ο προεδρεύων της έδρας αναγγείλει πως «λύεται η συνεδρίαση» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσουν και οι πόρτες από την μεγάλη αίθουσα της Ολομέλειας θα κλείσουν. Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός θα πρέπει να μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προκηρύξει επίσημα τις βουλευτικές εκλογές.

Η «αυλαία» του Κοινοβουλίου θα πέσει την ερχόμενη εβδομάδα όταν ο Φρούραρχος της Βουλής θυροκολλήσει το προεδρικό διάταγμα για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Keywords
Τυχαία Θέματα