Βουλή: Ειδική συνεδρίαση στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. «Ο Μπάιντεν έκανε το πρώτο βήμα με την αναγνώριση της Γενοκτονίας και είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος.

Εξαιρετικής σημασίας γεγονός, γιατί βάζει στον παγκόσμιο διάλογο τη λέξη γενοκτονία, αναγνωρίζει

εμμέσως όλους τους Χριστιανικούς πληθυσμούς της Ανατολής και ανάβει το φως και σε άλλες κυβερνήσεις να πράξουν ανάλογα χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος την απόφαση Μπάιντεν για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Πόντου.

«Ο Μπάιντεν έκανε το πρώτο βήμα και είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ανήμερα της 19ης Μαΐου.

«Η ιστορία μπορεί να αργεί αλλά δεν συγχωρεί κι αυτό το διαπιστώσαμε πρόσφατα με τα αλλεπάλληλα χαστούκια Μπάιντεν στον Ερντογάν», παρατήρησε ο Α' Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Όπως τόνισε, η σημερινή ημέρα είναι ευκαιρία για ενωτική δράση, συνεννόηση και συναίνεση, ώστε με πείσμα να διεκδικήσουμε τη δικαίωση των θυμάτων μας, γιατί «αν δεν το παλέψουμε εμείς, κανείς δεν θα το παλέψει για μας».

Η ειδική συνεδρίαση έκλεισε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Εκ μέρους των κομμάτων, μίλησαν ο Σάββας Αναστασιάδης από τη ΝΔ, η Ολυμπία Τελιγιορίδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χάρης Καστανίδης από το Κίνημα Αλλαγής, ο Γιάννης Δελής από το ΚΚΕ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και η Μαρία Αμπατζίδη από το ΜέΡΑ25.

ΒΟΥΛΗΜΝΗΜΗΘΥΜΑΤΑΠΟΝΤΟΣΕΛΛΗΝΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα