Βουλή: Μπρα ντε φερ πολιτικών αρχηγών στο νομοσχέδιο για Πανεπιστημιακή Αστυνομία και αλλαγές στην Τριτοβάθμια

Mε τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών που ξεκινούν σε λίγη ώρα και την ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής που έχουν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, ολοκληρώνεται απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η συζήτηση καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου κινήθηκε σε αρκετά υψηλούς τόνους με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη να κάνει λόγο για εμβληματική μεταρρύθμιση, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παρά την πανδημία είναι έτοιμη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.

Στο ζήτημα της πρωθυπουργικής επίσκεψης στην Ικαρία και στον τρόπο διαχείρισης του από την δημόσια τηλεόραση επέμεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ρώτησε τον κ. Ταραντίλη τι έκανε εκείνος ως διδάσκων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, προκειμένου να σταματήσει το εμπόριο προϊόντων «μαϊμού» και η διακίνηση ναρκωτικών έξω από τη σχολή.

«Είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε να επηρεάζουμε τα δελτία» απάντησε για την ΕΡΤ ο κ Ταραντίλης, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί δικής του διακυβέρνησης επιδεινώθηκαν τα φαινόμενα παραβατικότητας μέσα και έξω από τους χώρους του πανεπιστημίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα