Βουλή: Απορρίφθηκαν ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για άσυλο, ΟΤΑ, και Ανεξάρτητες Αρχές

Αρνητική ήταν η απάντηση της Ολομέλειας της Βουλής, στο αίτημα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ περί αντισυνταγματικότητας των άρθρων του διυπουργικού νομοσχεδίου για το πανεπιστημιαμό άσυλο, τις επιτροπές ανταγωνισμού και την απλή αναλογική στους ΟΤΑ.

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

για τα άρθρα του διυπουργικού νομοσχεδίου, τα οποία αφορούν το πανεπιστημιακό άσυλο, την απλή αναλογική στους ΟΤΑ και τις Ανεξάρτητες Αρχές κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια. 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε παρέμβασή του στη Βουλή, κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας για το  άρθρο 1 του νομοσχεδίου, που ορίζει τους όρους σύμπραξης των παρατάξεων στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

«Σε σχέση με το άρθρο 2, το οποίο ρυθμίζει τους όρους συγκρότησης των οικονομικών επιτροπών και των επιτροπών ποιότητας ζωής και το άρθρο 3, το οποίο μεταφέρει αρμοδιότητες στην οικονομική επιτροπή και στην επιτροπή ποιότητας ζωής κατά περίπτωση, κατά τη γνώμη μας κατά παράβαση του Συντάγματος». 

Σχετικά με το άρθρο 1, εξήγησε ότι η ένσταση είναι «πως ενώ τα δημοτικά συμβούλια έχουν ψηφιστεί και πριν την συγκρότησή τους έρχεται να εκβιάσει πλειοψηφίες, για τις οποίες ο ελληνικός λαός δεν έχει δώσει την εντολή του». 

Σχετικά, με το άρθρο 101 ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι πρόκειται για «φωτογραφική διάταξη». Δεν μπορούν να αλλάζουν οι όροι διορισμού των Αρχών κατά την διάρκεια της θητείας τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα