Βουλή: Αυτές τις ατάκες – δηλητήριο αντάλλαξαν Τσίπρας και Μητσοτάκης

Η πρώτη σκληρή κόντρα Μητσοτάκη-Τσίπρα αυτής της κοινοβουλευτικής περιόδου έγινε κατά την «ώρα του πρωθυπουργού». Η μονομαχία ήταν έντονη με βολές εκατέρωθεν και ατάκες-φαρμάκι.

«Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε εδώ με αποκαλέσατε ψεύτη», είπε ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να προσθέσει: «Αποδείχθηκε ότι ο ψεύτης είστε εσείς».

«Προσέχετε τα λόγια σας όταν μιλάτε

για "λευκά κολάρα", μπορεί ενίοτε να είναι λερωμένα και να μην φορούν γραβάτα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Ιδού μερικές από τις ατάκες – δηλητήριο που αντάλλαξαν Μητσοτάκης και Τσίπρας.

Τσίπρας προς Μητσοτάκη

-Αποδείχθηκε ότι ψεύτης και δειλός είστε εσείς

-Κάνετε χάρες στην παρασιτική ολιγαρχία και την επιχειρηματική ελίτ

-Παραβιάζετε τον νόμο και την τάξη για τους μεγάλους και τους ισχυρούς, για τους μπαχαλάκηδες με τα κουστούμια και τις γραβάτες που κλέβουν το δημόσιο και περνάνε ζωή χαρισάμενη στο εξωτερικό εις υγείαν των κορόιδων

-Η κυβέρνηση "καθαρίζει" μια σειρά υποθέσεων "θαλασσοδανείων", στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα "δανεικά και αγύριστα" των κομμάτων - άνω 400 εκατ. ευρώ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε μέσα ενημέρωσης.

Μητσοτάκης προς Τσίπρα

-Προκλητικό να αναμασάτε την καραμέλα περί "λευκών κολάρων" - τους είπατε και μπαχαλάκηδες των λευκών κολάρων. Δεν θέλουμε ούτε μπαχαλάκηδες λευκών κολάρων, ούτε μπαχαλάκηδες στα πανεπιστήμια.

-Προσέχετε τα λόγια σας όταν μιλάτε για "λευκά κολάρα", μπορεί ενίοτε να είναι λερωμένα και να μην φορούν γραβάτα.

-Αν θέλετε να μετατρέψετε τη χώρα σε ένα απέραντο δικαστήριο για το χθες, εγώ θέλω να τη μετατρέψω σε ένα απέραντο εργοτάξιο για το αύριο

-Τέσσερα χρόνια ως πρωθυπουργός, το αγαπημένο σας θέμα ήταν η διαπλοκή, τα δήθεν σκάνδαλα, για να δείξετε πως υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ με το κακό παρελθόν. Δεν σας βγήκε σε καλό αυτή η επιμονή.

-Καταλαβαίνω και συμπάσχω με τις εσωτερικές σας αντιφάσεις. Δεν είναι εύκολο να βλέπετε ανθρώπους που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ να συντάσσονται με την κυβέρνηση σε καίριες πολιτικές αποφάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα