«Βορέας»: Αποκάλυψη για σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας... που έμεινε στο συρτάρι

Τι είναι ο «Βορέας» και γιατί δεν εφαρμόστηκε στην κακοκαιρία Ελπίδα

Την ώρα που ακόμη και σήμερα - 6 ημέρες μετά - υπάρχουν νοικοκυριά που παραμένουν χωρίς ρεύμα λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», δημοσίευμα εφημερίδας αποκαλύπτει πως υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης των χιονοθυελλών που είχε εκπονήσει η Πολιτική Προστασία, ωστόσο αυτό έμεινε... στο συρτάρι.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το «Βήμα», για την αντιμετώπιση θεομηνιών όπως η «Ελπίδα» είχε εκπονηθεί - ήδη από τα τέλη του 2020 - ένα ειδικό πρόγραμμα δράσης, έκτασης 230 σελίδων, με τίτλο «Βορέας».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος

του κρατικού μηχανισμού, «πρόκειται για ένα σχέδιο συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτροπή εγκλωβισμού πολιτών, βοήθεια σε παγιδευμένους μέσα σε σφοδρές χιονοπτώσεις κ.λπ.

Σε αυτό το πρόγραμμα υπήρχε η προτροπή σε διάφορους φορείς, όπως είναι και η Αττική Οδός, να προετοιμάσουν σχέδιο προσαρμογής στον ‘Βορέα’ με δράσεις προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, να μην υπάρχουν προβλήματα στις δομές τους και άλλα».

Όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής», ωστόσο, στον «Βορέα» δεν προβλεπόταν κανένας έλεγχος αυτού του σχεδιασμού των φορέων και ούτε υπήρχε οποιαδήποτε μνεία σε κάποιο πρόστιμο, ρήτρα ή οτιδήποτε άλλο αν οι διαχειρίστριες εταιρείες δεν εκπονούσαν το σχέδιο ή αν αποδεικνύονταν ανεπαρκείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα