Βόμβα Καμμένου: «Δεν είμαι απερχόμενος υπουργός, ούτε τελώ υπό παραίτηση»

Ξεκίνησε η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εθνικής 'Αμυνας - Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με την τροπολογία που αφορά την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed.

«Δεν τελώ υπό παραίτηση, δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη δήλωση που να λέει ότι εγώ παραιτούμαι, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη βουλή

των Σκοπίων», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απαντώντας στη ΝΔ που αποχώρησε από τη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξοπλιστικών και Άμυνας της Βουλής τονίζοντας πως δεν δέχεται να ενημερωθεί για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η αναβάθμιση των F16 από ένα «απερχόμενο υπουργό" που βρίσκεται σε "αποδρομή».

Ο Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες κατηγόρησε τη ΝΔ για «μόχλευση πολιτικής ανωμαλίας», υποστηρίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε πανικό. Απο το ΠΟΤΑΜΙ, ο Σπύρος Δαννέλης χαρακτήρισε υποκριτική και προσχηματική την αποχώρηση της ΝΔ ενώ και ο Κώστας Κατσίκης απο τους ΑΝΕΛ υποστήριξε οτι η ΝΔ αυτοπαγιδεύτηκε με την στάση της. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος απο τη ΔΗΣΥ χαρακτήρισε απαράδεκτη την διαδικασία εξπρές για να περάσει μια τέτοια τροπολογία.

Μάλιστα, και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών και Άμυνας, παραδέχθηκε ότι η συγκεκριμένη τροπολογία μαζί με τις βελτιωτικές αλλαγές που σκοπεύει να φέρει στην Βουλή η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ θα μπορούσε να αποτελεί ένα νομοσχέδιο. Ωστόσο, ο Π. Καμμένος υποστήριξε ότι η σύμβαση για την αναβάθμιση θα πρέπει να περάσει άμεσα απο την Βουλή για να μην χαθούν τα χρήματα και να μην κλείσει η ΕΑΒ και γι' αυτό προκρίθηκε ως λύση η τροπολογία.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται κεκλησμένων των θυρών χωρίς τους συναρμόδιους φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα