«Βόμβα» για Qatar Gate: Αλλαγή σκυτάλης για Καΐλή, την αναλαμβάνει δικηγόρος του «διαβόλου»

Ο δικηγόρος του βομβιστή του Παρισιού αναλαμβάνει την υπεράσπιση της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή στην έρευνα για το «Qatargate».

Ο πρώην δικηγόρος του Σαλάχ Αμπντεσλάμ - του βασικού προσώπου των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι το 2015 - αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή στην έρευνα που εξετάζει την υποτιθέμενη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Σβεν Μαίρη, διακεκριμένος

δικηγόρος ποινικής υπεράσπισης στο Βέλγιο, δήλωσε στο POLITICO τη Δευτέρα ότι θα αναλάβει τη θέση του Αντρέ Ριζόπουλου ο οποίος εκπροσωπούσε μέχρι τώρα την Καϊλή.

«Παίρνω τη σκυτάλη», ανέφερε σε κείμενό του.

Ο πρώην δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος, επιβεβαίωσε στο POLITICO ότι δεν είναι πλέον υπεύθυνος για τον φάκελο, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει για τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Ο ίδιος δήλωσε στο ANSA ότι:

«Δεν είναι δική μου δουλειά να εξηγήσω την απόφαση της Εύας Καϊλή,εναπόκειται στην πελάτισσα να επιλέξει τον δικηγόρο της».

Ο Μαίρη είναι γνωστός δικηγόρος στο Βέλγιο, τόσο λόγω των πελατών του υψηλού προφίλ όσο και λόγω των δημόσιων εμφανίσεών του.

Εκτός Βελγίου, είναι κυρίως γνωστός ως ο δικηγόρος που εκπροσώπησε τον Abdeslam, το μοναδικό μόνο επιζών μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για φόνο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή.

Ήδη πριν από αυτό, ήταν γνωστός ως «δικηγόρος του διαβόλου» εξαιτίας προηγούμενων πελατών του, όπως ο Φουάντ Μπελκατσέμ, ο οποίος στρατολογούσε νεαρούς άνδρες για να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος. Ο Μαίρη είναι γνωστός ως μια ειλικρινής προσωπικότητα στα βελγικά μέσα ενημέρωσης και έχει τονίσει ότι δεν είναι ένας δικηγόρος που θέλει να υπερασπίζεται μόνο τα θύματά του.

Ο Μαίρη έχει αναλάβει και άλλου είδους υποθέσεις. Υπερασπίστηκε την οικογένεια της Sanda Dia, η οποία πέθανε έπειτα από ένα βίαιο τελετουργικό μύησης που διεξήγαγε μια αποκλειστική λέσχη στο πανεπιστήμιο KU Leuven.

#ΕΥΑ_ΚΑΙΛΗ #ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ #ΔΙΑΦΘΟΡΑ #ΣΚΑΝΔΑΛΟ #ΣΒΕΝ_ΜΑΙΡΗ #ΑΝΤΡΕ_ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόμβα, Qatar Gate, Αλλαγή, Καΐλή,vomva, Qatar Gate, allagi, kaΐli