Βόλος: Διασωληνωμένος αλλά εκτός ΜΕΘ γιατί... δε βρίσκει κρεβάτι ο 20χρονος ντελιβεράς μετά το τροχαίο

Η πίεση στο Ε.Σ.Υ. εξαιτίας του κορονοϊού, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όλα τα περιστατικά, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον 20χρονο ντελιβερά ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στο Βόλο, διασωληνώθηκε, αλλά είναι εκτός ΜΕΘ γιατί δεν βρίσκει... κρεβάτι.

Ο διανομέας τραυματίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στον Βόλο, όταν οδηγός παραβίασε stop και μέχρι το πρωί δεν είχε βρει κρεβάτι.

Ο 20χρονος ντελιβεράς που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο, νοσηλεύεται με βαριές εγκεφαλικές κακώσεις και κάκωση στον θώρακα, διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο νευροχειρουργός και πρόεδρος της τοπικής ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας, γίνεται προσπάθεια να βρεθεί κρεβάτι σε άλλη ΜΕΘ. Παράλληλα, σημείωσε ότι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ είναι ακόμα ένας συνάνθρωπος μας, με περιπλοκές λόγω κορονοϊού.

«Ο αριθμός των ασθενών που χρειάζεται ΜΕΘ αλλάζει συνεχώς, είτε πρόκειται για covid είτε όχι. Η κατάσταση είναι ασφυκτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαυτούρας.

Σύμφωνα με το magnesianews, ο 20χρονος διανομέας, τραυματίστηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο του Βόλου, όταν οδηγός αυτοκινήτου παραβίασε προτεραιότητα και βγήκε στην Κ. Καρτάλη χωρίς να ελέγξει.

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του 20χρονου, που διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Και στους δύο οδηγούς διενεργήθηκε έλεγχος μέθης με την μέθοδο της αιμοληψίας, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα