Βολές Σολτς από τη Μπούντεσταγκ: «Ασυγχώρητο λάθος» η συνεργασία με το AfD

O Σολτς προέτρεψε τον διάδοχό του Φρέντριχ Μερτς να μην πέσει στην παγίδα του να εξαρτάται από το AfD για στήριξη προκειμένου να προωθήσει τις προτάσεις του για αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Γερμανίας.

Το δικαίωμα στο άσυλο υποστήριξε κατά την ομιλία του στην Μπούντεσταγκ ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο Σολτς από το βήμα της γερμανικής Βουλής υπερασπίστηκε το δικαίωμα των αιτούντων άσυλο, απορρίπτοντας τις εκκλήσεις για ριζική αναμόρφωση. «Το δικαίωμα στο άσυλο

είναι αναπόσπαστο μέρος του νομικού και αξιακού μας συστήματος. Δεν πρέπει να το εγκαταλείψουμε σήμερα» είπε ο Σολτς.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Σολτς προέτρεψε τον διάδοχό του Φρέντριχ Μερτς να μην πέσει στην παγίδα του να εξαρτάται από το AfD για στήριξη προκειμένου να προωθήσει τις προτάσεις του για αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής της Γερμανίας.

Ο Σολτς προειδοποίησε από το βήμα της Βουλής και για τις εξελίξεις στη γειτονική Αυστρία, όπου οι συντηρητικοί εκεί έχουν, όπως είπε, αθετήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις ότι δεν θα συνεργαστούν με το ακροδεξιό FPÖ, το αυστριακό αντίστοιχο του AfD, αλλά τώρα είναι στα πρόθυρα να δημιουργήσουν συνασπισμό.

Αν περάσουν οι προτάσεις της αντιπολίτευσης, «όλα αυτά θα κινδυνεύουν» είπε ο Σολτς τονίζοντας πως «αν αποσυρθούμε από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, θα το κάνουν και άλλοι». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ευθέως στην ακροδεξιά λέγοντας πως «υπήρχε πάντα μια σαφής συναίνεση μεταξύ όλων των δημοκρατών» για αυτό το θέμα. Χαρακτήρισε το άνοιγμα της αντιπολίτευσης να περάσει τις προτάσεις με τις ψήφους του AfD, ως «ασυγχώρητο λάθος».

Ειδικά με τον Ντοναντ Τραμπ στην εξουσία των ΗΠΑ, όπως είπε ο Σολτς, η ευρωπαϊκή ενότητα είναι πιο σημαντική από ποτέ είπε σημειώνοντας πως το νέο κοινό σύστημα ασύλου της ΕΕ θα συμβάλει στην καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων.

Σολτς για τις επιθέσεις στη Γερμανία

Χαρακτήρισε την επίθεση στο Aschaffenburg την περασμένη εβδομάδα, ως «ένα αποτρόπαιο, τερατώδες έγκλημα» και αναγνώρισε ότι πολλοί πολίτες αισθάνονται «βαθιά αναστατωμένοι» από τις επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις «όπου ο δράστης έκανε κατάχρηση της προστασίας μας». «Ήταν κάποιος που δεν έπρεπε πια να είναι εδώ ή τουλάχιστον να μην είναι ελεύθερος», είπε ο Σολτς.

Ο Γερμανός Καγκελάριος αναφέρθηκε σε μία σειρά επιθέσεων από μετανάστες, στο Mannheim, το Solingen, το Magdeburg και το Aschaffenburg, λέγοντας ότι κατανοεί το σοκ των ανθρώπων και την ταραχή τους «για άλλη μια φορά», καθώς η επίθεση έγινε «από κάποιον που δεν έπρεπε να είναι εδώ».

«Καταλαβαίνω οποιονδήποτε λέει Αρκετά. Κι εγώ είμαι έξαλλος» τόνισε ο Σολτς ωστόσο συνέχισε λέγοντας ότι και οι τέσσερις επιθέσεις «θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί» βάσει υφιστάμενων νόμων που είχαν γίνει αυστηρότεροι υπό την κυβέρνησή του, εάν είχαν εφαρμοστεί σωστά και γρήγορα από τις αρχές στις διάφορες περιοχές, όπου έγιναν οι επιθέσεις.

Ο Σολτς πρόσθεσε πως υπό τη δική του διακυβέρνηση έγιναν πολλές άλλες απελάσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός αεροπλάνου με Αφγανούς, που καταδικάστηκαν για εγκλήματα στη Γερμανία. Η Γερμανία ήταν «η μόνη χώρα στην Ευρώπη που μπόρεσε να απελάσει εγκληματίες στο Αφγανιστάν. Είναι δύσκολο να το κάνεις αυτό με μια κυβέρνηση Ταλιμπάν, αλλά το καταφέραμε» τόνισε ο Σολτς.

Μερτς: «Έχουμε μαζικό πρόβλημα με την εγκληματικότητα των ξένων, ειδικά τους αιτούντες άσυλο»

Παίρνοντας τον λόγο ο Μερτζ είπε πως «έχουμε μαζικό πρόβλημα με την εγκληματικότητα των ξένων, ειδικά τους αιτούντες άσυλο» και κάλεσε σε άμεσες λύσεις.

Στα σχόλιά του, ο Μερτς προσπάθησε να κάνει μια σαφή διάκριση μεταξύ των αιτούντων άσυλο και των «ανθρώπων με μεταναστευτικό υπόβαθρο», τους οποίους είπε ότι «δεν θα ήταν σωστό να αναφέρονται στην ίδια πρόταση με τους εγκληματίες αιτούντες άσυλο».

Παράλληλα ο Μερτς απέρριψε τις καταγγελίες Σολτς για το κράτος δικαίου, υπενθυμίζοντάς του ότι η θέση του είναι αυτή του ομοσπονδιακού καγκελάριου και όχι του ανώτατου νομοοθέτη.

#ΟΛΑΦ_ΣΟΛΤΣ #ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ #ΑΣΥΛΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βολές Σολτς, Μπούντεσταγκ, Ασυγχώρητο, AfD,voles solts, bountestagk, asygchorito, AfD