Βοηθός επιβάτη: Από σήμερα στους δρόμους - Ποιος ο ρόλος τους στα ΜΜΜ

Aπό σήμερα Δευτέρα (4/5) σε όλους τους σταθμούς τους μετρό που θα έχουν ανταπόκριση με λεωφορεία θα είναι παρόντες οι βοηθοί επιβατών, οι οποίοι θα καθοδηγούν και θα συμβουλεύουν το επιβατικό κοινό για το πως πρέπει να κινείται στο μετρό. Οι βοηθοί θα έχουν παρουσία στα ακυρωτικά μηχανήματα του μετρό αλλά και σε στάσεις

λεωφορείων -τουλάχιστον 40 στάσεις- όπου υπάρχει αυξημένη κινητικότητα.

«Βοηθοί Επιβατών», οι οποίοι δίνουν συμβουλές και οδηγίες στο επιβατικό κοινό υπάρχουν στους 45 σημαντικότερους σταθμούς μετεπιβίβασης του Μετρό, όπως ανακοίνωσε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Οι βοηθοί επιβατών θα παρέχουν συμβουλές στο κοινό, ώστε να αποφεύγεται συνωστισμός και θα υπενθυμίζουν τη χρήση μάσκας.

Οι πέντε κανόνες, που όπως είπε, «πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας», όταν χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι:

Δεν μετακινούμαστε, εάν δεν είναι ανάγκη.Δεν μετακινούμαστε, όταν έχουμε κάποια συμπτώματα.Δεν χρησιμοποιούμε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εάν μπορούμε να μετακινηθούμε με κάποιο άλλο μέσο.Κρατάμε τις αποστάσεις που ορίζουν οι ειδικοί.Φοράμε πάντα μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.«Βοηθοί Επιβατών», οι οποίοι δίνουν συμβουλές και οδηγίες στο επιβατικό κοινό υπάρχουν στους 45 σημαντικότερους σταθμούς μετεπιβίβασης του Μετρό, όπως ανακοίνωσε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Οι βοηθοί επιβατών θα παρέχουν συμβουλές στο κοινό, ώστε να αποφεύγεται συνωστισμός και θα υπενθυμίζουν τη χρήση μάσκας.

Κάρτες απεριορίστων διαδρομών στα ΜΜΜ

Οι πολίτες που είχαν προμηθευτεί κάρτες απεριόριστων διαδρομών μηνιαίας ή μεγαλύτερης διάρκειας και δεν τις χρησιμοποίησαν, το διάστημα περιορισμού των μετακινήσεων, θα έχουν δυνατότητα πίστωσης στην κάρτας τους. Σε καμία περίπτωση δε θα χάσουν τα χρήματα τους.

Όσοι έχουν ετήσια κάρτα, θα δοθεί ένα επιπλέον μπόνους- έκπτωση 10% το οποίο θα ισχύει και για όσους αγοράσουν προμηθευτούν τώρα νέα κάρτα.

Επιπλέον, τα κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό android μπορούν να λειτουργήσουν και ως αυτόματο σημείο επαναφόρτισης των προσωποποιημένων καρτών με απευθείας αγορά από το τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται ο επιβάτης να μεταβεί σε εκδοτήρια ή μηχάνημα αυτόματης έκδοσης.

Στις περιπτώσεις που το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται σε αυτόματα μηχανήματα ή εκδοτήρια, συνιστάται η χρήση χρεωστικών / πιστωτικών καρτών.

Προαστιακός Σιδηρόδρομος

Σε πλήρη λειτουργία τίθεται και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος Αθηνών (Πειραιάς - Κιάτο, Πειραιάς - Αεροδρόμιο, Αθήνα - Χαλκίδα και 'Ανω Λιόσια - Κορωπί). Η χρήση προστατευτικής μάσκας υποχρεωτική.

ΤΑΧΙ

Συνεχίζεται το μέτρο μεταφοράς ενός επιβάτη, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους. Η χρήση προστατευτικής μάσκας απαραίτητη.

ΚΤΕΟ

Ανοίγουν όλα τα ΚΤΕΟ. Οι κανόνες που θα πρέπει να τηρούνται είναι:

-Ο τεχνικός έλεγχος πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού
- Οι ελεγκτές και το λοιπό προσωπικό εφοδιασμένοι με γάντια και μάσκες, καθώς και οι οδηγοί που επισκέπτονται τα ΚΤΕΟ
-Αντισηπτικό σε εμφανές σημείο
- Αποφεύγεται εντός του χώρου της Γραμματείας - Ταμείου η παραμονή πολιτών εκτός του απαραίτητου χρόνου για την προσκόμιση των απαραίτητων για τον έλεγχο δικαιολογητικών και την παραλαβή του ΔΤΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα