Βλέπει «φως στο τούνελ» της κρίσης στην Ελλάδα ο γαλλικός Τύπος

Αρκετά αισιόδοξος εμφανίζεται ο γαλλικός τύπος ενόψει του σημερινού Eurogroup και της στήριξης που υποστηρίζει ότι θα παρέχει στην Ελλάδα. “Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ξεμπλοκάρουν την Δευτέρα τη νέα βοήθεια για την Αθήνα”, σημειώνει η εφημερίδα Les Echos σε δημοσίευμα με τίτλο

“Η στήριξη της Ευρώπης προς την Ελλάδα φτάνει στο τέλος της”.

Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι “πρόκειται ουσιαστικά για την έναρξη της σταδιακής εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης” ενώ σχολιάζεται επίσης ότι για πρώτη φορά “το φως στο τούνελ” είναι ορατό για την χώρα μας. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα θεωρείται φιλελεύθερου προσανατολισμού και στηρίζει σταθερά την Ευρώπη και την οικονομία της αγοράς.

Έντονη αναφορά στον γαλλικό τύπο γίνεται στην αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας από το Β- στο Β από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s. Η ανακοίνωση του οίκου κάνει επίσης λόγο για “ενδεχόμενο περαιτέρω αναβάθμισης του αξιόχρεου μέσα στο 2018”, όπως σημειώνουν τα ρεπορτάζ ενώ προσθέτουν ότι η πολιτική αβεβαιότητα έχει υποχωρήσει και τα δημόσια οικονομικά έχουν βελτιωθεί με την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας.

Άρθρο – ανάλυση της καθημερινής εφημερίδας L’Opinion, μία εφημερίδα που θεωρείται φιλελεύθερη και φανατικά ευρωπαϊκή με ειδικότητα στα οικονομικά θέματα, έχει τίτλο “Η Ελλάδα στον δρόμο της οικονομικής ομαλοποίησης”. Η ανάλυση της δημοσιογράφου σημειώνει ότι “μπορεί να μην είναι ακόμα το τέλος της ιστορίας αλλά η Ελλάδα αρχίζει – πραγματικά αυτήν την φορά – να διακρίνει το τέλος του τούνελ”. Κατά την γνώμη της εκτός απροόπτου το πρόγραμμα στήριξης θα ολοκληρωθεί, όπως προβλέπεται, τον Αύγουστο του 2018. “Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει την Αθήνα να ξαναμπεί σε φυσιολογικούς ρυθμούς και να μπορέσει να ξαναβγεί στις αγορές και να δανειστεί με χαμηλό επιτόκιο”.
Οι δηλώσεις του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί υπέρ της χώρας μας περιλαμβάνονται επίσης στα ρεπορτάζ του γαλλικού τύπου. “Πρέπει με κάθε τρόπο η Ελλάδα, που μας είναι απαραίτητη και που έκανε τεράστιες θυσίες, να ξαναγίνει μία ευρωπαϊκή χώρα όπως οι άλλες με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις”, ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα