Βίτσας για προσφυγικό: «Κάθε έλεγχος είναι ευπρόσδεκτος και επιβεβλημένος»

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 με αφορμή τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η Εισαγγελέας, Ξένη Δημητρίου, αποφάσισε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή καταγγελίες, συνεντεύξεις και δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση και διασπάθιση στα κονδύλια για το Προσφυγικό.

Απαντώντας στα γερμανικά δημοσιεύματα που μιλούν για σκάνδαλα γύρω από το Προσφυγικό λέει τα εξής: «όλες οι σχετικές συμβάσεις, τις οποίες κάνει

συνήθως ο στρατός το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι αναρτημένες».

Παράλληλα, τόνισε πως «Έχω δώσει σε όλες τις δυνάμεις και στην δημοσιότητα, τα χρήματα που έχουν δώσει οι επιτροπές της Κομισιόν και για ποια δράση τις έχουν δώσει. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα είτε σε επίπεδο κυβέρνησης είτε σε επίπεδο υπουργείων, είτε σε ατομικό επίπεδο».

Μιλώντας για τους πρόσφυγες που ήταν στην πλατεία Αριστοτέλους και μεταφέρθηκαν στα Διαβατά, ο κ. Βίτσας είπε ότι «ήταν εκεί όχι γιατί υπήρχε έλλειψη στα κέντρα φιλοξενίας, αλλά γιατί ήθελαν και θέλουν να συλληφθούν για να ξεκινήσει η νόμιμη διαδικασία για την αίτηση ασύλου. Όλο χωρίζονται σε πρόσφυγες και παράτυπα εισελθόντες, αφού όμως έχουν μπει στην χώρα και έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει, αίτημα ασύλου, το οποίο εξετάζεται».

Keywords
Τυχαία Θέματα