Βίντεο-ντοκουμέντο από ΜΕΘ στη Βρετανία: Η μάχη γιατρών και ασθενών με τον κορονοϊό

Την πραγματικότητα της φροντίδας ασθενών που έχουν νοσήσει σοβαρά με την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, κατέγραψε η κάμερα του ITV σε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ στο Royal Bournemouth Hospital.

Οι εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνουν την αγωνία των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid-19, αλλά και εκείνη του προσωπικού που καλείται να τους φροντίζει, βάζοντας στην άκρη τους

δικούς του φόβους.

Αν και στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε δει δραματικές εικόνες από νοσοκομεία άλλων χωρών που έχουν «γονατίσει» λόγω της πανδημίας, όπως π.χ. της Ιταλίας, αυτή είναι η πρώτη φορά (σύμφωνα με το ITV) που επετράπη σε κάμερα βρετανικού δικτύου να «μπει» σε ΜΕΘ νοσοκομείου στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19 σε κρίσιμη κατάσταση.

Τη Δευτέρα, οι κάμερες του ITV κατέγραψαν σκηνές από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του Royal Bournemouth Hospital, με τη δημοσιογράφο του δικτύου να συνομιλεί με νοσηλευτές και γιατρούς. Στο συγκεκριμένο χώρο, όπως αναφέρεται στο site του ITV υπήρχαν εφτά ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση, οι έξι σε αναπνευστήρα. Δύο ασθενείς είχαν πεθάνει στο νοσοκομείο την προηγούμενη ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα