Βίντεο από την στιγμή που ρωσικός πύραυλος χτυπά το πλοίο του εφοπλιστή Χατζηγιάννη

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός από την επίθεση με ένα ρωσικό πύραυλο σε ένα φορτηγό πλοίο με σημαία από τη Λιβερία, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Οδησσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρωσικός πύραυλος χτύπησε το φορτηγό πλοίο "KMAX RULER" που ανήκει στην εταιρεία Cyprus Sea Lines, η οποία ανήκει στον Κύπριο εφοπλιστή

Ανδρέα Χατζηγιάννη, πρόεδρο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

Το πλήγμα συνέβη κατά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Οδησσού και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του κυβερνήτη του πλοίου, ενώ τρία μέλη του πληρώματος και ένας λιμενικός τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις ουκρανικές αρχές, το πλοίο επλήγη από ένα ρωσικό πύραυλο τύπου Kh-31P, τον οποίο εκτόξευσε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος. Η εθνικότητα του πλοιάρχου δεν έχει γίνει γνωστή, ενώ οι τρεις τραυματίες μέλη του πληρώματος είναι Φιλιππινέζοι.

Το βίντεο από την στιγμή της επίθεσης με πύραυλο

{https://twitter.com/Chacanoticias69/status/1722479819839975709}

Σύμφωνα με τον ουκρανό υπουργό Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ, το φορτηγό πλοίο είχε σκοπό να φορτώσει σιδηρομετάλλευμα με προορισμό την Κίνα. Υπογράμμισε ότι η επίθεση συνέβη μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, και ότι έχουν σημειωθεί 21 ρωσικές επιθέσεις σε λιμενικές υποδομές της Ουκρανίας.

{https://youtu.be/-AkIl2fzMDE?si=0bsAVXNojQl8uUHH}

Στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσαν ότι δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό και ότι δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων.

Το πλοίο, το οποίο κατασκευάστηκε το 2009, έχει μήκος 230 μέτρα και πλάτος 37 μέτρα, με χωρητικότητα 91.800 dwt και φέρει τον αριθμό ΙΜΟ 9436642.

#ΡΩΣΙΑ #ΠΥΡΑΥΛΟΣ #ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ #ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βίντεο, Χατζηγιάννη,vinteo, chatzigianni