Βελτιώνεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο, ανεβαίνει η θερμοκρασία (video)

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός για άλλο ένα 24ωρο με χαμηλές θερμοκρασίες, όμως φαίνεται μέσα στο σαββατοκύριακο να επανέρχεται σε ανοιξιάτικα επίπεδα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή το ξημέρωμα άστατος θα είναι ο καιρός στην κεντρική Μακεδονία και τα ανατολικά ηπειρωτικά. Κατά διαστήματα έντονες βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά, με γρήγορη βελτίωση.

Οι

βροχές, μέτριας έντασης γρήγορα θα μετατοπιστούν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και στη συνέχεια και στα δυτικά.

Στις δυτικές νοτιοδυτικές περιοχές όμως θα έχουν πιο τοπικό χαρακτήρα και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Οι μέγιστες τιμές το μεσημέρι θα φτάσουν στα βόρεια τους 23, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά τους 24-25, 20 βαθμούς κατά μέσο όρο στο Αιγαίο και 24 στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ, βοριάδες στο Αιγαίο 5-7 μποφόρ και θα υποχωρήσουν το βράδυ στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και πρόσκαιρες καταιγίδες, όμως γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και από τις προμεσημβρινές ώρες θα βγει και πάλι ήλιος.

Η θερμοκρασία από 14-21 με ανέμους σε βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις το πρωί και τοπικές βροχές κυρίως στις κεντροβόρειες περιοχές του νομού. Ίσως ψιχαλίσει και μέσα στην πόλη αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 13-21 και νοτιάδες στο Θερμαϊκό 4-5 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, το Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη τη χώρα με αρκετή ηλιοφάνεια και τοπικές βροχές στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία σε άνοδο και οι άνεμοι βόρειοι ενισχυμένοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο μέχρι 8 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Κυριακή αναμένεται αρκετός ήλιος σε όλη τη χώρα και τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα, φτάνοντας στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, κοντά στους 27 με 28 βαθμούς και οι βοριάδες ενισχυμένοι στο ΝΑ Αιγαίο στα 6-8 μποφόρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα