Βελόπουλος στο Reuters: «Αν μπορούσα θα επανέφερα την θανατική ποινή!»

Ο ηγέτης του κόμματος της Ελληνικής Λύσης και υποψήφιος για τις εθνικές εκλογές, Κυριάκος Βελόπουλος μιλάει στο Reuters.

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής μερικής απασχόλησης, πωλητής θαύματος θεραπείας και εκκολαπτόμενος πολιτικός Κυριάκος Βελόπουλος θέλει να χτίσει ένα τείχος για να κρατήσει τους μετανάστες από την Ελλάδα. Καλεί επίσης να

διεξαγάγει δημοψήφισμα σχετικά με τη θανατική ποινή για εμπόρους ναρκωτικών και παιδεραστές.

Με τη χώρα να διεξάγει γενικές εκλογές στις 7 Ιουλίου, ο Βέλοπουλος προσελκύει ένα μικρό επίπεδο υποστήριξης, αλλά ελπίζει να επαναλάβει την επιτυχία των εκλογών της 24ης Μαΐου, όπου κέρδισε εισιτήριο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προετοιμάζοντας ένα κόμμα με την ονομασία "Ελληνική Λύση "(Ελληνική Λύση).
Η νίκη ήταν απροσδόκητη, λέει, από το τηλεοπτικό στούντιο όπου κάνει τις περισσότερες από τις εκπομπές του. Εδώ οργίζεται για όλα και διάφορα, και στο ίδιο στούντιο παρουσιάζει συμπληρώματα βοτάνων και κρέμες που υπόσχονται να θεραπεύσουν τα πάντα από τη ρευματοειδή αρθρίτιδα έως την κλινική κατάθλιψη, το Αλτσχάιμερ και την φαλάκρα.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε το 4,2 (τοις εκατό)», δήλωσε ο Βελόπουλος, ο οποίος είναι 53 ετών.«Δεν έχω μάθει να ψεύω, όπως κάνουν όλοι οι πολιτικοί, επειδή είμαι επιχειρηματίας. Η χώρα εξαντλήθηκε από τους πολιτικούς της και τους ευρωπαίους συμμάχους της, καθώς εκτοξεύτηκε από κρίση σε κρίση, αναγκάζοντας χιλιάδες Έλληνες να μεταναστεύσουν και εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους στην ανεργία».


Ο Βελόπουλος, ο οποίος κατηγορείται από τους αντιπάλους ως φανατικός της δεξιάς, βρίσκει ένα δεκτικό κοινό ανάμεσα σε ένα μικρό τμήμα των ψηφοφόρων.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα του μεταξύ 2,5% και 3,5% των ψήφων, ένα επίπεδο το οποίο θα μπορούσε να του δώσει πολύ έως 10 έδρες και ένα μέτρο επιρροής στο κομματικό ελληνικό κοινοβούλιο. 
Ο Βελόπουλος δήλωσε ότι «οι πολιτικοί μου αντίπαλοι δεν έχουν εργαστεί ούτε μία ημέρα στην ζωή τους».
Συνδυάζοντας την ψευδοεπιστήμη, τις θεωρίες συνωμοσίας και τον εθνικισμό, ο Βελόπουλος ξεκίνησε μια γρήγορη αφήγηση: η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει χριστιανική, η Ελλάδα θα μπορούσε να αρχίσει να χρεώνει δικαιώματα για κάθε ένα από τα έργα της σε μουσεία σε όλο τον κόσμο και το μεταναστευτικό κύμα στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσει.
«Πρώτα απ 'όλα, θα έβαζα έναν τοίχο επάνω στον Έβρο», δήλωσε ο που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. «Δεν θα μπορούσα να μην με ενδιαφέρει τι λέει η Ευρώπη. Θα προστατεύσω τα σύνορά μου για έναν μόνο λόγο και λόγο, επειδή είμαι σε κίνδυνο από την Τουρκία. Οι δύο χώρες διαφωνούν με πολλά θέματα από τη διχοτόμηση της Κύπρου στον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Οι διακινητές ανθρώπων είναι εγκληματίες όπως οι παιδεραστές και οι έμποροι ναρκωτικών, τα εγκλήματα των οποίων πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο. Αν μπορούσα, θα επανέφερα την θανατική ποινή ... Θα έβαζα τη φράση στον ελληνικό λαό σε δημοψήφισμα».

Απηύθυνε προτάσεις ότι το κόμμα του είναι μια πιο ήπια εκδοχή της Golden Dawn, ενός ακροδεξιού κόμματος που συχνά κατηγορείται ότι φιλοξενεί νεοναζιστικές τάσεις και που είδε την υποστήριξή του στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Θα ήμουν υπερήφανος, αν ήμουν υπεύθυνος για το τέλος των Ναζί στην Ελλάδα», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα