Βελόπουλος σε βουλευτές: «Επιβάλλετε υποχρεωτικό εμβολιασμό; Δείξτε και εσείς τα πιστοποιητικά σας...»

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου προς τους βουλευτές να δείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, κάνοντας λόγο για επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού, χωρίς, ωστόσο, αυτός να αφορά όλους τους πολίτες.

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο κ. Βελόπουλος αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταφεύγει σε απελπισμένα μέτρα και στην εξαγορά της υπευθυνότητας των νέων, είπε χαρακτηριστικά «σας ζητάμε όλους εσάς που θέλετε να επιβάλλετε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό να βγάλετε όλοι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Αυτό είναι διαφάνεια.. Όλοι, όλοι, όλοι».

Ο βουλευτής της ΝΔ, Διονύσης Χατζηδάκης, σηκώθηκε όρθιος αντιδρώντας στα λεγόμενα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης.

«Ηρεμήστε κ. Χατζηδάκη, μύγα σας τσίμπησε ή το εμβόλιο», σχολίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος και συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους: «Βγάλτε τα όλοι τα πιστοποιητικά σας, δύο σηκωθήκατε, βγάλτε τα όλοι, εγώ δεν το έχω κάνει το εμβόλιο... Να δει ο λαός ότι κάποιοι τον υποχρεώνουν και κάποιοι κάνουν τις πάπιες», ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε να καταθέσουν οι βουλευτές που έχουν εμβολιαστεί τα πιστοποιητικά στον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο Βασίλης Υψηλάντης που τον διαδέχθηκε στο βήμα έδειξε στο κινητό του τηλέφωνο το πιστοποιητικό και επέκρινε τον κ. Βελόπουλο για λαϊκισμό. «Το βήμα της Βουλής, από βήμα Δημοκρατίας γίνεται βήμα λαϊκισμού», ανέφερε και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας να εμβολιαστούν για να βοηθήσουν τους εαυτούς τους και τη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα