Βαθιά συγκινημένος ο Σωτηρακόπουλος για τον Διακογιάννη: «Ο Γιάννης σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων, δε θα ξεπεραστεί ποτέ»

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μίλησε για την απώλεια του Γιάννη Διακογιάννη, με βαθιά συγκίνηση.

Ο «θρύλος» της αθλητικής δημοσιογραφίας, ο μεγάλος Γιάννης Διακογιάννης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, κάνοντας φτωχότερο τον χώρο που υπηρέτησε όσο λίγοι.

Ο εμβληματικός δημοσιογράφος, που πολλοί θεωρούν ως τον κορυφαίο του είδους, έχει περιγράψει δεκάδες τελικούς και μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ενώ έχει καλύψει όλα τα Μουντιάλ από το 1954 έως και το 1998.

Στην ΕΡΤ, μάλιστα,

συνέδεσε το όνομά του και με μια ιστορική εκπομπή, την «Αθλητική Κυριακή».

«Ο Γιάννης δεν ξεπεράστηκε και δεν θα ξεπεραστεί ποτέ. Δεν το λέω τώρα, δεν το λέω σήμερα. Το έλεγα και στον ίδιο και μου έλεγε «άσε με σε παρακαλώ». Δεν υπήρξε Διακογιάννης γιατί δεν μπορεί κανείς να έχει το εύρος των γνώσεων του Διακογιάννη. Στο ποδόσφαιρο έβλεπες και μαζί του άκουγε και καταλάβαινε κάποιος και στο τελευταίο σημείο της Ελλάδας τι ακριβώς λέει. Όταν έκανε στίβο έτρεχες μαζί με τους αθλητές. Κολύμπαγε ο Μαρκ Σμιτς και έπαιρνε τα μετάλλια στο Μόναχο και κολύμπαγες μαζί του. Ο Γιάννης έβγαινε από την τηλεόραση και γινόταν ένα στο σαλόνι του κόσμου, μαζί με τον κόσμο», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, υπογράμμισε: «Ο Διακογιάννης ήταν, είναι και θα είναι το σημείο αναφοράς. Υπάρχει και το τραγούδι του Κηλαηδόνη που θα τον κρατήσει στην αιωνιότητα. Ο Γιάννης πάνω από όλα ήταν ένας φοβερός άνθρωπος. Ήταν φοβερός στην παρέα, ένας πολύ ωραίος άνθρωπος. Η τηλεόραση είναι εικόνα, αυτό έλεγε συνέχεια».

#ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ #ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ #ΘΑΝΑΤΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα