Τζιτζικώστας: «Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ είναι ένα στοίχημα για όλη την Θεσσαλονίκη»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη για τη «Νέα Τούμπα» στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Palace» στη Θεσσαλονίκη.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και άπαντες εξέφρασαν τη βούληση να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Η συνάντηση έγινε μεταξύ φορέων της πόλης και ανθρώπων του "Δικεφάλου" και αφορά στις επόμενες κινήσεις που θα γίνουν

για την κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μίλησε στους δημοσιογράφους για επόμενα βήματα, σχετικά με το γήπεδο.

«Το νέο γήπεδο είναι ένα στοίχημα, όχι για την ομάδα αλλά για όλη την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα. Η Περιφέρεια, προσωπικά ο ίδιος, οι αντιπεριφερειάρχες, θα σταθούμε από την πρώτη στιγμή ως την τελευταία, δίπλα στον ΠΑΟΚ ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το έργο.

Αυτό το στοίχημα, το μεγάλο στοίχημα, θα το κερδίσουμε. Ξεκινάει άμεσα τις διαδικασίες ο ΠΑΟΚ, μόλις ολοκληρωθεί, θα συναντηθούμε εκ νέου, εμείς το αργότερο ως την Δευτέρα θα ανακοινώσουμε την επιτροπή από την Περιφέρεια, η οποία θα συμμετέχει σε κάθε βήμα αυτής της διαδικασίας, είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε όλο το εγχείρημα προκειμένου να έχουμε σύντομα αποτελέσματα, ο πήχης είναι ψηλά αλλά θα τον ξεπεράσουμε.

Η εμπλοκή της Περιφέρειας βρίσκεται και στη διαδικασία αδειοδοτήσεων και στη διαδικασία υπηρεσιών και ελέγχων αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται και στην προσπάθεια χρηματοδότησης της όλης ανάπλασης της περιοχής γύρω από το γήπεδο, μια διαδικασία για την οποία είμαστε πανέτοιμοι αφού ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό σχέδιο και να δούμε πως θα κλείσουμε πόρους από ευρωπαϊκά προγράμματα ή και από το ΕΣΠΑ, », σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, εξέφρασε και αυτή την άποψη ότι η νέα Τούμπας είναι ένα στοίχημα για όλη την πόλη.

«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση. Τα προβλήματα είναι γνωστά και θέλουμε να ξεπεραστούν γιατί πρέπει να ξεπεραστούν. Για την πόλη που ευελπιστεί να αποκτήσει ένα τέτοιο γήπεδο με τον περιβάλλοντα χώρο που του αρμόζει. Θα πρέπει να είναι διαμορφωμένος για το καλύτερο των πολιτών, ο μεγαλύτερος μαγνήτης για την πόλη.

Ή λέμε ότι έχουμε μια Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα Βαλκανίων ή όχι. Μια τέτοια πρωτεύουσα χωρίς ένα μεγάλο υπερσύγχρονο γήπεδο δε νοείται!», ανέφερε η κ. Πατουλίδου.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την παραχώρηση έκτασης 30 περίπου στρεμμάτων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, για τη δημιουργία και κατασκευή ενός νέου υπερσύγχρονου γηπέδου στην Τούμπα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζίκωστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλιδου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Θανάσης Παππάς, ο αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας, Γιώργος Δημαρέλλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πέτρος Λεκάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς.

Τον "Δικέφαλο" εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλογου ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, ο αντιπρόεδρος του ΑΣ , Δημοκράτης Παπαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα