Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης τρώει από τα έτοιμα (vid)

«Η πολιτική που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ προσανατολίζεται στην ελάφρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων και την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα πρωτογενή πλεονάσματα σημειώνοντας πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα τα μείωνε από το 3.5

στο 2.5% χρησιμοποιώντας τους όρους της ήδη υπάρχουσας συμφωνίας με τους θεσμούς και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως επιλέγει «άλλη στρατηγική διατηρώντας τα υψηλά πλεονάσματα».

Για τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ εξήγησε πως η μείωση του ΕΝΦΙΑ είχε ήδη ψηφιστεί από τον Δεκέμβριο του 2018 και είχε εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2019 και πως η διαφορά σήμερα είναι πως προστέθηκαν 250 εκ. Ευρώ για τις περιουσίες από 500.000 ευρώ και πάνω. «Δεν μπορεί να επικαλείται μια ρύθμιση που υπήρχε ως “δική του”όπως κάνει με ΕΝΦΙΑ. Ο κ. Μητσοτάκης τρώει από τα έτοιμα.» είπε ο κ. Τζανακόπουλος ενώ όσον αφορά τις φοροελαφρύνσεις σημείωσε: «Δεν είναι μέτρο που στοχεύουν στην ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, αλλά ευνοούν μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.»

Keywords
Τυχαία Θέματα