Τσίπρας: Αυτοπεποίθηση για τα λαϊκά στρώματα και ανοίγματα στα μεσαία

Με πέρασμα από τις λαϊκές γειτονιές των δυτικών και νοτίων προαστίων και συγκεκριμένα από τους δήμους του Ίλιου και της Καλλιθέας, έκλεισε το πρόγραμμα των περιοδειών του πριν το Πάσχα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η επιμονή της Κουμουνδούρου στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας αντανακλά την αυτοπεποίθηση των στελεχών της για τη στήριξη των

κατώτερων οικονομικά στρωμάτων, κάτι που έχει πράγματι επαληθευθεί ποικιλοτρόπως και φαίνεται να έχει διευρυνθεί την περίοδο που βρέθηκε στην αντιπολίτευση.

Καταρχάς, η συμμετοχή σε αυτές τις περιοχές ήταν πολύ μεγαλύτερη στη διαδικασία επανεκλογής του κυρίου Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από τη βάση. Επίσης, επιβεβαιώνεται από τους δημοσκόπους, αλλά και από ευρύτερες έρευνες που ακτινογραφούν τα κοινωνιολογικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά των πολιτών, όπως αυτή του Ινστιτούτου Eteron, η οποία δημοσιεύτηκε την προηγούμενη βδομάδα.

Έμφαση στην ακρίβεια

Εξάλλου και η ατζέντα του κόμματος κυριαρχείται από θέματα που αφορούν πρωτίστως αυτά τα στρώματα και ιδίως την ακρίβεια. Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πληθωρισμό στα τρόφιμα, για τον οποίο τόνισε πως «είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να το αντέξει ο μέσος πολίτης», καθώς και ότι το φετινό Πάσχα πρέπει να είναι το τελευταίο «που θα αισθάνονται τόσο μόνοι οι πολίτες απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες».

Επιπλέον, βάρος έχει δοθεί και στους πόρους που θα δοθούν για την ακρίβεια από μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ, του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων κτλ. Με αυτά τα δεδομένα, καθίσταται προφανές ότι ο πρόεδρος του κόμματος νιώθει πως στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας «παίζει εντός έδρας», με τις αντιδράσεις των πολιτών να αντίστοιχα θερμές.

Πρόγραμμα για τα μεσαία στρώματα

Ωστόσο, μεγαλύτερες δυσκολίες φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα μεσοστρώματα και ιδιαίτερα στις μεσαίες παραγωγικές ηλικίες, γύρω στα 50. Στην Κουμουνδούρου καταγράφουν σχετικά δημοσκοπικά ευρήματα και επιχειρούν να αναβαθμίσουν τον προγραμματικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετούς τομείς που απασχολούν αυτές τις κοινωνικές κατηγορίες. Η λειτουργία της δημόσιας Υγείας, τα κόκκινα δάνεια, η ανασυγκρότηση του κράτους είναι μερικά παραδείγματα αυτής τη στόχευσης.

Ενθαρρυντικά δείγματα από περιοδείες

Να σημειωθεί, πάντως, ότι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι τα πρώτα δείγματα των περιοδειών και από τις συνοικίες μεσαίου εισοδήματος, δηλαδή από την Αγία Παρασκευή και τη Νέα Σμύρνη ήταν αρκετά ενθαρρυντικά, με τη συμμετοχή, ιδίως στη δεύτερη να φτάνει μάλλον σε τετραψήφιο νούμερο. Ίσως, δε, να μην είναι τυχαίο ότι και τις δύο αυτές περιοχές προτιμήθηκε να τις επισκεφτεί Σάββατο, όταν θα μπορούσε να συγκεντρωθεί πιο εύκολα ο κόσμος.

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΠΑΣΧΑ #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Αυτοπεποίθηση,tsipras, aftopepoithisi