Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία δεν ζήτησε να αλλάξει όνομα καμία χώρα για να μπει στο NATO όπως έκανε η Ελλάδα με τη "Μακεδονία"» (βίντεο)

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου βρήκε άλλη μια... ευκαιρία για να ρίξει «βολές» στην Ελλάδα με αφορμή το βέτο της Άγκυρας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο ο Τούρκος ΥΠΕΞ έβαλε στην ίδια ζυγαριά τη στάση της Ελλάδας στο ενταξιακό κομμάτι της Βόρειας Μακεδονίας με τη θέση που κρατά σήμερα η Τουρκία

στην πρόθεση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο NATO.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας για το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία που οδήγησε στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ διήρκεσε 11 χρόνια λόγω του αιτήματος της Ελλάδας, μέλους του ΝΑΤΟ, να αλλάξει η γειτονική χώρα το όνομά της.

«Πόσα χρόνια κράτησε η ένταξη της "Μακεδονίας"; 11 χρόνια. Γιατί χρειάστηκαν 11 χρόνια; Γιατί η Ελλάδα ζήτησε από τη "Μακεδονία" να αλλάξει το όνομά της», δήλωσε -με προκλητική ρητορική- για να δικαιολογήσει την αρνητική στάση της Τουρκίας στην προοπτική ένταξης Σουηδίας-Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν ζήτησε από καμία χώρα να αλλάξει το όνομά της και ότι η υποστήριξη της τρομοκρατίας πρέπει να σταματήσει. «Εμείς δεν θέλουμε από καμία χώρα να αλλάξει το όνομά της. Οι προϋποθέσεις που τίθενται από ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ΕΕ, ειδικά από τη Βόρεια Μακεδονία, από τους "Μακεδόνες", προκειμένου να πάρουν ημερομηνία διαπραγμάτευσης και όχι ένταξης, δεν είναι αποδεκτές. Δεν θέλω να μπω σε αυτές τις λεπτομέρειες. Ανάμεσά τους υπάρχουν φιλικές και γειτονικές χώρες, αλλά εμείς δεν θέλουμε από μια χώρα να αλλάξει το όνομά της, ούτε λέμε σε μια χώρα "εσείς, στην πραγματικότητα είστε Τούρκοι, οπότε αποδεχθείτε ότι είστε Τούρκοι". Αυτά συμβαίνουν. Αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν σήμερα στην ΕΕ», υποστήριξε.

#ΜΕΒΛΟΥΤ_ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ #ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΒΟΡΕΙΑ__ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ #NATO
Keywords
Τυχαία Θέματα