Τσαβούσογλου: Η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου βολεύει την Τουρκία, τα πλοία μας κατευθύνονται στην περιοχή

Η οριοθέτηση μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου δικαιώνει στην πραγματικότητα τις τουρκικές θέσεις ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από τον Λίβανο το Σαββατοκύριακο.

«Πρέπει πρώτα να δούμε τον χάρτη αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η ελλάδα να μην ξεκινάει την υφαλοκρηπίδα

της από την Κρήτη και τα άλλα νησιά στη Μεσόγειο. Φαίνεται ότι έκαναν παραχωρήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της υφαλοκρηπίδας των νησιών».

Στην πραγματικότητα, υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου βολεύει την Τουρκία για δύο λόγους. «Ο πρώτος είναι ότι κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι προκαλούμε εντάσεις. Επιπλέον κανείς δεν μπορεί να μας πει να μην αναπτύξουμε τα πλοία μας στην περιοχή. Παρότι μας προτρύνουν, εμείς δεν θα ακούμε. Διότι είναι τώρα φανερό ότι η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο...».

Ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η Τουρκία έκανε σαφές στη Γερμανία και σε άλλες χώρες ότι είναι είναι έτοιμη να κάτσει στο τραπέζι με την Ελλάδα για συνομιλίες. «Αλλά η Ελλάδα», είπε «με αυτή την κίνηση έδειξε ότι δεν θέλει να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Η χρονική συγκυρία της συμφωνίας δείχνει ότι δεν λαμβάνει υπόψη της αυτές τις χώρες [που θέλουν να μεσολαβήσουν]».

Keywords
Τυχαία Θέματα