ΤΣΑΥ: Ασφαλιστική ικανότητα για το 2018

Ενημέρωση για την ασφαλιστική ικανότητα του 2018, παρέχει στους ασφαλισμένους υγειονομικούς, η διοίκηση του πρώην ΤΣΑΥ.

Όπως τονίζεται οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω δύο ηλεκτρονικών υπηρεσιών:

1. www.efka.gov.gr – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑΑσφαλιστική Ικανότητα με την χρήση των κωδικών του TAXIS

και γνώση του ΑΜΚΑ.
2. www.efka.gov.gr – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ - Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ-ΕΤΑΑ - πρώην ΤΣΑΥ με την χρήση των κωδικών των ασφαλισμένων για σύνδεση με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του πρώην ΤΣΑΥ.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιοδήποτε πρόβλημα ή δεν έχει καταχωρηθεί ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ικανότητα για το 2018 μέχρι σήμερα, οι ασφαλισμένοι πρέπει να επικοινωνήσουν με τις Υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (πρώην Τομέων Υγειονομικών ΕΤΑΑ), είτε τηλεφωνικά , είτε ηλεκτρονικά μέσω του [email protected], είτε συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την σχετική αίτηση με FAX ή στην Κεντρική Υπηρεσία (2132169403), ή στην Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (2310518101)ή στα περιφερειακά τμήματα και γραφεία πρώην των Τομέων Υγειονομικών, σύμφωνα με τον τόπο κατοικίας τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να καταχωρηθεί η ασφαλιστική ικανότητα για το 2018, ηλεκτρονικά στο πρόγραμμα «ΑΤΛΑΣ», προκειμένου να υπάρχει ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για τους ασφαλισμένους και τα προστατευόμενα μέλη τους, είναι η πλήρης ενημέρωση του ηλεκτρονικού φακέλου και συγκεκριμένα του ιστορικού απασχόλησης, καθώς και η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών.

Η ασφαλιστική ικανότητα και συνεπώς η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για το 2017, ισχύει μέχρι 31-12-2017 και πριν την λήξη της θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να ελέγξουν την ηλεκτρονική της καταχώρηση για το επόμενο έτος (2018), προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

Για την ασφαλιστική ικανότητα συζύγων που έχουν ασφαλιστεί ως προστατευόμενα μέλη θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να αποστείλουν το κοινό εκκαθαριστικό ή Ε1, του φορολογικού έτους 2016 πριν την λήξη του έτους προκειμένου, μετά από τον σχετικό έλεγχο , να καταχωρηθεί η ασφαλιστική τους ικανότητα.
Για τα παιδιά που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους , ή το 24ο ,το 2018 ισχύουν τα αναφερόμενα στην ηλεκτρονική σελίδα www.tsay.gr στην διαδρομή - περίθαλψη - δικαιολογητικά για την παράταση περίθαλψης παιδιού ασφαλισμένου στον Τ.Υ.Υ. (για την πληροφορία δεν απαιτείται χρήση κωδικών).
Οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, είναι επιδοτούμενα άνεργοι ή μακροχρόνια άνεργοι, ή υπάγονται στις διατάξεις του Ν.4320/2015 για παροχές σε είδος, ακολουθούν για την διάρκεια της ασφαλιστικής τους ικανότητα τα οριζόμενα στους αντίστοιχους Νόμους και στις σχετικές ανακοινώσεις που υπάρχουν στην ιστοσελίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα