Τρομακτική δήλωση Πεσκόφ για πυρηνικά: Θα τα χρησιμοποιούσαμε μόνο εάν απειλείτο η ύπαρξή μας (βίντεο)

«Μόνο εάν απειλείτε η ίδια ύπαρξη της Ρωσίας» το Κρεμλίνο θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά σύμφωνα με τον Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν απέκλεισε την χρήση πυρηνικών από τη Ρωσία, ξεκαθάρισε όμως πως αυτό θα συνέβαινε «μόνο εάν απειλείτο η ίδια η ύπαρξή της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επισήμανε ότι βασικός στόχος του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη είναι να εκκαθάρισει

τις «εθνικιστικές ομάδες», ενώ επέμεινε πως όλα για τα ρωσικά στρατεύματα πάνε βάσει του αρχικού σχεδίου.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «κανείς δεν πίστευε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκούσε δύο μέρες».

{https://twitter.com/amanpour/status/1506346172977491978?s=20&t=anoa2wgkL8dR_IEryTtsWw}

Μιλώντας στην Κριστιάν Αμανπούρ και στο CNN, ο Ντμίτρι Πεσκόφ απέφυγε αρκετές φορές να απαντήσει, με τη δημοσιογράφο να συνεχίζει να πιέζει σχετικά με την δυνητική χρήση πυρηνικών όπλων.

Αμανπούρ: Ο Φινλανδός πρόεδρος μου είπε ότι όταν μίλησε με τον Πούτιν, ο Ρώσος πρόεδρος του είπε ότι όταν ρώτησε ευθέως ότι “πολύ άσχημα πράγματα μπορεί να συμβούν αν κάποιοι προσπαθήσουν να τον σταματήσουν”. Και θέλω να ξέρω αν είστε πεπεισμένος ή αισιόδοξος ότι το αφεντικό σας δεν θα χρησιμοποιήσει αυτή την επιλογή.

Πεσκόφ: Λοιπόν έχουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα εσωτερικής ασφάλειας. Μπορείτε να τα διαβάσετε είναι δημόσια. Περιγράφουν όλες τις περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Αν λοιπόν είναι ζήτημα υπαρξιακό για τη χώρα μας, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Αναφέρονται και άλλοι λόγοι σ' αυτό το κείμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα