Τρίμηνη εκεχειρία στο εμπόριο συμφώνησαν ΗΠΑ και Κίνα

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις διάρκειας 90 ημερών προκειμένου να εξετάσουν τα κυριότερα «αγκάθια» στην διμερή εμπορική σχέση τους. Σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις αποβούν άκαρπες θα υπάρξει νέα κλιμάκωση των δασμών.

Επί τάπητος στις συζητήσεις αναμένεται να βρεθούν οι καταγγελίες της Ουάσιγκτον ότι το Πεκίνο οικειοποιείται παράνομα την πνευματική περιουσία και την τεχνογνωσία αμερικανικών εταιρειών που θέλουν να επενδύσουν στην κινεζική αγορά. Οι ΗΠΑ
συμφώνησαν επίσης ότι κατά την περίοδο των 90 ημερών δεν θα επιβάλουν περαιτέρω φόρους εισαγωγής σε κινεζικά αγαθά, όπως δήλωσε ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι. Παράλληλα, σε μία ακόμα παραχώρηση στην Ουάσιγκτον, η Κίνα δέχτηκε να ορίσει το οπιώδες fentanyl, που συμβάλει σε εκατοντάδες θανάτους στις ΗΠΑ κάθε χρόνο ως ελεγχόμενη ουσία, ενώ ο πρόεδρο Σι συμφώνησε να επανεξετάσει την συγχώνευση της εταιρείας τεχνολογίας Qualcomm Inc. με την NXP Semiconductors την οποία προηγουμένως η κυβέρνησή του είχε μπλοκάρει.
Keywords
Τυχαία Θέματα