Τραγωδία στο Αττικόν: Ήταν σε ντελίριο, περιγράφουν - Πώς έγινε η φονική επίθεση στο νοσοκομείο

Τραγωδία στο νοσοκομείο Αττικόν: Για τις συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το τραγικό, λυπηρό γεγονός μίλησε στο Dikaiologitika News ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικόν , Μιχάλης Ρίζος. «Έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά χειροδικίας απέναντι σε γιατρούς και νοσηλευτές στο νοσοκομείο μας», επισημαίνει.

Το χρονικό της τραγωδίας στο Αττικόν

εξιστορεί στο Dikaiologitika News o Μιχάλης Ρίζος. Ο ασθενής χτύπησε ο ίδιος το κουδούνι για να έρθει κάποιος νοσηλευτής, τα ξημερώματα, στις 05.20. Μέχρι να μπει μέσα η νοσηλεύτρια, ο δράστης είχε προλάβει με το μαχαίρι για τα φρούτα στα γεύματα, να κόψει τα μπιλάου, δηλαδή τα σωληνάκια τα οποία υπήρχαν γύρω από το θώρακά του μετά την εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί πριν από ημέρες.

Αφού έκοψε τα σωληνάκια, κατέβηκε από το κρεβάτι του κι επιτέθηκε στην νοσηλεύτρια. Τη χτύπησε και την έριξε κάτω. Βρισκόταν σε ντελίριο όπως περιγράφει ο Μ. Ρίζος. Ο λόγος που δεν την τραυμάτισε θανάσιμα ήταν ακριβώς επειδή αυτό το μαχαίρι δεν ήταν πολύ αιχμηρό.

Στη συνέχεια ανέβηκε γρήγορα από τη σκάλα υπηρεσίας και πήδηξε στο κενό.

Οι συνθήκες νοσηλείας στο Αττικόν

Ο κος Ρίζος έκανε λόγο για τις άσχημες συνθήκες νοσηλείας που επικρατούν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά: «Η έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλη. Οι άνθρωποι που έρχονται στα επείγοντα περιμένουν 7 ώρες να τους δει γιατρός. Όταν τους δει γιατρός, πολλές φορές καταλήγουν σε ράντζα. Αν χρειαστούν εγχείρηση, πάλι περιμένουν πολλές ημέρες.

Αν κάποιος είναι έστω και λίγο επιβαρυμένος ψυχολογικά, η ένταση κι ο θυμός του κορυφώνονται», επισημαίνει και προσθέτει:

«Οι κακές συνθήκες νοσηλείας και εξυπηρέτησης δημιουργούν ένταση σε όλους τους ασθενείς. Έχουν σημειωθεί πολλά περιστατικά χειροδικίας απέναντι σε γιατρούς και νοσηλευτές στο νοσοκομείο μας- αυτό που συνέβη χθες ήταν ακραίο αλλά γενικά γινόμαστε πολλές φορές αποδέκτες βίαιων αντιδράσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα