Τραγωδία στο Αίγιο: Ο 28χρονος οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι είχε εμπλακεί σε καταδίωξη με τραυματισμούς αστυνομικών

Νέες αποκαλύψεις για τον 28χρονο έφεδρο του Πολεμικού Ναυτικού που οδηγούσε το ΙΧ που σκότωσε γιαγιά και εγγονό πριν από λίγες μέρες στο Αίγιο.

Ο 28χρονος, είχε εμπλοκή σε άλλο ένα περίεργο περιστατικό με τραυματίες δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Στις 28 Ιουνίου 2016 στη Νέα Χαλκηδόνα, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα, στο οποίο επέβαινε ο 28χρονος μαζί με ένα ακόμη άτομο.

Κατά

τη διάρκεια του ελέγχου ο οδηγός του οχήματος, φαίρεται να ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας προσέκρουσε πάνω σε μοτοσυκλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός δύο αστυνομικών που μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ η καταδίωξη συνεχίστηκε με την σύλληψη των δύο επιβατών, οι οποίοι αντιστάθηκαν στην σύλληψη.

Σε έρευνα κατ΄ οίκον είχαν βρεθεί υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, με την υπόθεση ακόμη να μην έχει εκδικαστεί.

Η 20χρονη συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο που σκότωσε γιαγιά και εγγονό, την παρουσία της οποίας είχε αποκρύψει αρχικά ο 28χρονος, στην κατάθεσή της στην Αστυνομία περιγράφει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τις στιγμές και την στάση του οδηγού μετά την παράσυρση.

Αρχικά, περιγράφει πως του είπε να χαμηλώσει ταχύτητα, κάτι που δεν έκανε, ενώ αφού χτύπησε την 67χρονη και το 15 μηνών αγόρι, βγήκε από το αυτοκίνητο για να δει τι είχε κάνει και μπήκε ξανά στο πολυτελές όχημα.

Παρότι η νεαρή, του φώναζε να σταματήσουν και να ειδοποιήσουν την αστυνομία, εκείνος την αγνόησε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Έπειτα την άφησε στο σπίτι της που ήταν σε κοντινή απόσταση και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του πριν πάει στην συνέχεια να πέσει στη θάλασσα.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του έκανε λόγο για απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ αξιωματικοί της αστυνομίας αναφέρουν πως στο συγκεκριμένο σημείο ελλιμενιζόταν σκάφος που ανήκει στην οικογένειά του, χωρίς να αποκλείουν την περίπτωση διαφυγής του με αυτό. 

Με ταχύτητα τρεις φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο έτρεχε, ο 28χρονος έφεδρος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού

Σύμφωνα με το πόρισμα της Τροχαίας, το αυτοκίνητο «φονιάς» έτρεχε με 145 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ ο οδηγός δεν φρέναρε το όχημα πριν χτυπήσει γιαγιά και εγγόνι.

Keywords
Τυχαία Θέματα