Τραγωδία στην Ινδία: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ με σχεδόν 353.000 σε ένα 24ωρο, καίνε τους νεκρούς (βίντεο)

Η Ινδία με τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού, αφού το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε νέο παγκόσμιο ρεκόρ (για πέμπτη συνεχόμενη μέρα). Καταγράφηκε επίσης νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων καθώς 2.812 ασθενείς πέθαναν. 

Συγκεκριμένα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 352.991, με το σύνολό τους να ξεπερνά πλέον τα 17 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Καταγράφηκε επίσης νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων καθώς 2.812 ασθενείς πέθαναν, με τον απολογισμό των θυμάτων της

πανδημίας να φθάνει μέχρι εδώ τους 195.123 νεκρούς.

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Ναρέντρα Μόντι, κάλεσε την Κυριακή 25/4 όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 και να είναι προσεκτικοί, τονίζοντας ότι μια «καταιγίδα» μολύνσεων κορωνοϊού συγκλονίζει τη χώρα. «Ήμασταν πολύ χαρούμενοι μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση του πρώτου κύματος» του κορωνοϊού, παραδέχθηκε ο Μόντι σε ραδιοφωνικό του διάγγελμα προς τους Ινδούς. «Όμως αυτή η καταιγίδα έχει συγκλονίσει τη χώρα» είπε.

Εν τω μεταξύ, παρατείνεται η καραντίνα στο Νέο Δελχί, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά. Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός, Αρβίντ Κεζριουάλ.

Τα θύματα της Covid-19 είναι καθημερινά χιλιάδες, ενώ τραγικές είναι οι εικόνες από τη μαζική καύση νεκρών στα κρεματόρια.

Διεθνής βοήθεια

Η Βρετανία και η Γερμανία έχουν ανακοινώσει πως θα στείλουν βοήθεια στην Ινδία, ενώ και η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να στηρίξει τη χώρα».

«Είμαστε ανήσυχοι από την επιδημιολογική κατάσταση στην Ινδία. Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε. Η ΕΕ συγκεντρώνει πόρους για να ανταποκριθεί γρήγορα στο αίτημα της Ινδίας για βοήθεια μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ. Είμαστε απόλυτα αλληλέγγυοι με τον Ινδικό λαό».

COVID-19: Η Ινδία επίκεντρο της πανδημίας

«Ιατρικός εξοπλισμός ζωτικής σημασίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εκατοντάδες συμπυκνωτές οξυγόνου και αναπνευστήρες, είναι καθ'οδόν από τη Βρετανία προς την Ινδία», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προκείμενου να «υποστηρίξει τις προσπάθειες ώστε να αποτραπούν οι τραγικές ανθρώπινες απώλειες εξαιτίας αυτού του φρικτού ιού».

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι στέλνει περισσότερες από 600 ιατρικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων συμπυκνωτών οξυγόνου και αναπνευστήρων, στην Ινδία, για να βοηθήσει τη χώρα να διαχειριστεί την έξαρση των κρουσμάτων.

Αντίστοιχα, οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ινδία ιατρικό εξοπλισμό και τα υλικά για την παραγωγή περισσότερων εμβολίων Covid-19, δήλωσε ο Λευκός Οίκος. Η εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Έμιλι Χόρν είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν εξοπλισμό και κιτ για τεστ.

Οι ΗΠΑ σκέφτονται επίσης να στείλουν μερικά από τα εφεδρικά εμβόλια AstraZeneca, σύμφωνα με τον Άνθονι Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του προέδρου.

Επιπλέον και η Γαλλία υποσχέθηκε πως θα παρέχει αναπνευστήρες και οξυγόνο στα ινδικά νοσοκομεία, τα οποία δεν είχαν οξυγόνο για τη θεραπεία του αυξανόμενου αριθμού ασθενών.

Ταυτόχρονα, αυξάνονται οι περιορισμοί και στα ταξίδια. Η Γερμανία και η Ιταλία έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς. Στη γειτονική Ιταλία μάλιστα, απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα ταξιδιωτών που βρέθηκαν στην Ινδία τις τελευταίες 14 ημέρες.

Πηγή: Reuters, Guardian, AFP και ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα