Τραγωδία στην Εύβοια: Στους 7 ανέρχονται οι νεκροί

Τραγωδία δίχως τέλος στην Εύβοια με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται.

Οι νεκροί είναι επτά σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, καθώς εντοπίστηκαν άλλα δύο θύματα στην Αμφιθέα.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προχώρησε σε δήλωση αναφορικά με τις πλημμύρες. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως δεν υπήρχε σωστή πρόβλεψη, και πως σε περίπτωση που υπήρχε σωστή πρόβλεψη, θα είχαν γίνει διαφορετικές ενέργειες. Επιπλέον, αναφέρεται και στο 112 και τους λόγους για τους οποίους δεν ενεργοποιήθηκε.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τη δήλωση εδώ.

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική αναφέρει σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 09 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 664 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων.

Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 97 παροχές βοηθείας για απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημεία από οχήματα και οικίες και συγκεκριμένα:

Tο Π.Σ. έχει πραγματοποιήσει 82 απομακρύνσεις ατόμων εκ των οποίων: 54 απομακρύνσεις με επίγεια μέσα και 28 ακόμη με 1 Ε/Π SAR και

το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έχει πραγματοποιήσει 15 απομακρύνσεις ατόμων με 2 Ε/Π SAR.

Χωρίς τις αισθήσεις τους μεταφέρθηκαν επτά (7) άτομα και συγκεκριμένα:

ένα (1) βρέφος και δύο (2) ενήλικες από την περιοχή Πολιτικάδύο (2) ακόμη ενήλικες από την περιοχή Μπούρτζι καθώς καιδύο (2) ακόμη από την περιοχή Αμφιθέα

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση ενός (1) αγνοούμενου ατόμου στην περιοχή Μπούρτζι.

Keywords
Τυχαία Θέματα