Τραγέλαφος με τη χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής

Η επίθεση γνωστοποιήθηκε σε αστυνομία και κοινή γνώμη μετά από ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το… σκάσιμο εξάτμισης, τα… αστραπόβροντα της καταιγίδας, το… βραχυκύκλωμα σε κολώνες φωτισμού, ο τραυματισμός από… τζάμια, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατέληξε ως μια σοβαρή τρομοκρατική επίθεση με τη ρίψη χειροβομβίδας δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, η έκρηξη της οποίας άφησε πίσω της έναν τραυματία επαγγελματία οδηγό ταξί

από τα θραύσματά της.

Η επίθεση, είτε δεν έγινε αντιληπτή λόγω της λανθασμένης αστυνομικής εκτίμησης, είτε πρόκειται για μια άγαρμπη και αποτυχημένη προσπάθεια απόκρυψής της. Όποιο και από τα δύο ενδεχόμενα να ισχύει, πλήττεται σοβαρά το κύρος του αστυνομικού σώματος, που με τέτοιες αντιλήψεις θυμίζει την κωμική ταινία… «Η μεγάλη των ‘αστυνομικών’ σχολή».

Η επίθεση γνωστοποιήθηκε σε αστυνομία και κοινή γνώμη μετά από ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την οποία γινόταν ανάληψη ευθύνης από «ανώνυμη» προς το παρόν τρομοκρατική επωνυμία, με επικρατέστερη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, αυτή της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», καθώς ο συγγραφέας επιφυλασσόταν για εκτενέστερη προκήρυξη και… ταμπέλα πατρότητας!

Η ρίψη χειροβομβίδας, ήταν η μεγαλύτερη προς το παρόν ενέργεια κλιμάκωσης των κινήσεων… αλληλεγγύης στο αίτημα του απεργού πείνας και δίψας Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου να «μετακομίσει» από τις φυλακές Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού.
Έσκασε αμυντική ARGES αλλά… έβρεχε

Η επίθεση, φαίνεται να έγινε μεταξύ 05:30-06:00 χθες τα ξημερώματα, με στόχο το Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, που βρίσκεται στην οδό Συβρισσαρίου 4. Ο δράστης ή οι δράστες, σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις φαίνεται να κινήθηκαν πεζή, χωρίς να αποκλείεται να βγήκαν από την Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, και να έφθασαν σε κοντινή απόσταση από το αστυνομικό τμήμα, εκτοξεύοντας την χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη σε απόσταση 10 μέτρα από το αστυνομικό κτίριο.

Εκείνη την ώρα, ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής, είχε ανοίξει το πορτομπαγκάζ του ταξί, όταν άκουσε έναν θόρυβο και αισθάνθηκε ένα κάψιμο στα πόδια. Αρχικά βλέποντας τις κολώνες φωτισμού να σπινθηρίζουν και τζάμια να σπάνε, εκτίμησε πως τραυματίστηκε από αυτά.

Το ωστικό κύμα και τα θραύσματα της χειροβομβίδας είχαν σπάσει τζαμαρίες καταστημάτων, σταθμευμένων οχημάτων, ενώ είχε αφήσει τα σημάδια της και στην σκοπιά έξω από το αστυνομικό τμήμα. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τους αστυνομικούς ισχυρισμούς, κανείς δεν κατάλαβε ότι πρόκειται για έκρηξη και είχαν αποδώσει τον θόρυβο, στα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε βραχυκύκλωμα, σε σκάσιμο εξάτμισης ή ελαστικού οχήματος, χωρίς όμως κανείς να μπει στον κόπο να ερευνήσει την περιοχή για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί.

Ο οδηγός ταξί πήγε μόνος του σε νοσοκομείο, με τους γιατρούς να του αναφέρουν πως ο τραυματισμός στα κάτω άκρα έχει προέλθει από μεταλλικά θραύσματα και όχι από τζάμια. Αυτή την γνωμάτευση την κοινοποίησε στους αστυνομικούς, οι οποίοι συνέχιζαν να ερευνούν τι είχε συμβεί, έως ότου αναρτήθηκε η λυτή ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια. Αργότερα στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εντόπιζαν κάποια υπολείμματα της χειροβομβίδας και τον κρατήρα από το σημείο της έκρηξης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πυροτεχνουργών η χειροβομβίδα που εξερράγη ήταν ARGES 73 αμυντικού τύπου ΕΜ-01. Είναι Αυστριακού σχεδιασμού αλλά κατασκευάζονταν στην Ελλάδα έως τη στιγμή ενός ατυχήματος στο εργοστάσιο. Ήταν κατασκευασμένη από ισχυρό πλαστικό περίβλημα και στα τοιχώματά της περιλαμβάνει 2.600 μεταλλικά σφαιρίδια, ενώ η ακτίνα δράσης είναι 18-20 μέτρα.
Ανάρτηση και εκτιμήσεις

Η ανάρτηση στον διαδικτυακό ιστότοπο Indymedia, είχε ως εξής: «Η ηθική αποφασιστικότητα εκείνου που εγκαταλείπει και επιτίθεται στις δομές της εξουσίας είναι μια αντίληψη, μια στιγμή στην οποία εκείνος γεύεται την ομορφιά των συντρόφων του και την αθλιότητα της υποχρέωσης και της υποταγής. « Εξεγείρομαι, άρα υπάρχω », είναι μία φράση του Camus που ποτέ δε σταματά να με γοητεύει, με ένα τρόπο που μόνο ένας λόγος για να ζήσω θα μπορούσε. Σε ένα κόσμο που παρουσιάζει τα ήθη ως ένα χώρο της εξουσίας και του νόμου, νομίζω πως δεν υπάρχει άλλη ηθική διάσταση από την εξέγερση, το ρίσκο, το όνειρο. Η επιβίωση στην οποία είμαστε φυλακισμένοι, είναι άδικη επειδή κακοποιεί και ασχημαίνει.

Massimo Passamani. Τα ξημερώματα της Δευτέρας επιτεθήκαμε με μία χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής για τον απεργό πείνας- δίψας (από κυριάκη 25/2) Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου. ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ. ΝΟΥΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ. Θα ακολουθήσει προκήρυξη για την επίθεση».

Την έρευνα της υπόθεσης ανέλαβαν άμεσα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίοι αναζητούσαν μάρτυρες αλλά και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, δεν μπορούν να αποκλείσουν πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια να κρύβεται η τρομοκρατική επωνυμία «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η οποία τον Νοέμβριο του 2016 είχε επιτεθεί με χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία, ακριβώς απέναντι από την Βουλή, τραυματίζοντας τον αστυνομικό φρουρό. Η ίδια οργάνωση είναι υπεύθυνη για τρεις δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών της διμοιρίας των ΜΑΤ που φυλά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη με πολεμικό καλάσνικοφ, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στην Πρεσβεία του Μεξικό.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν αποκλείουν επίσης, πίσω από την ενέργεια να κρύβονται ομάδες αντιεξουσιαστών, που έχουν στο «οπλοστάσιό» τους και πολεμικό εξοπλισμό, όπως και χειροβομβίδες.
Μεταγωγή, εξέγερση, Παπαδήμος, χειροβομβίδα, κατάληψη

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. παρατηρούν την ανησυχητική και ταχύτατη κλιμάκωση των ενεργειών, που αφορούν το αίτημα του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές Λάρισας, σε αυτές του Κορυδαλλού.

Η μεταγωγή προς την Λάρισα έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου με την συμμετοχή της ΕΚΑΜ, κάτι που προκάλεσε εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού με την συμμετοχή έγκλειστων μελών των Πυρήνων της Φωτιάς, του Δημήτρη Κουφουντίνα, πρώην και νυν μελών του Επαναστατικού Αγώνα και άλλων αντιεξουσιαστών. Οι κρατούμενοι αρνήθηκαν να προαυλιστούν επιτέθηκαν σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, κάποιοι έσπασαν κάμερες και πόρτες, ενώ ορισμένοι έκλεψαν κλειδιά και έναν ασύρματο από τους υπαλλήλους του Κορυδαλλού, τραβώντας μάλιστα και... φωτογραφία την οποία ανήρτησαν- πανηγυρικά- σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Λίγο αργότερα ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από περίπου 70 αντιεξουσιαστές, οι οποίοι αποχώρησαν συνοδεία μία διμοιρίας των ΜΑΤ που περιφρουρούσε την πορεία τους. Στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Κηφισίας ομάδα από τους αναρχικούς επιτέθηκε στους αστυνομικούς με ρόπαλα και πέτρες, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να κάνει 4 συλλήψεις. Την ίδια στιγμή έγινε συγκέντρωση έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ακολούθησε η απρόσκοπτη προσέγγιση και διαμαρτυρία ομάδας αντιεξουσιαστών με φειγβολάν και πανό έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στο Π. Ψυχικό. Μοναδική αστυνομική παρουσία, ο αστυνομικός-φρουρός στο φυλάκιο έξω από την κατοικία του, ο οποίος περιορίστηκε να ειδοποιήσει το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.. Η διαμαρτυρία αφορούσε την

επανα- μεταγωγή του 30χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, στις φυλακές Κορυδαλλού. Σημειώνεται ότι ο νεαρός εκτός από την αποστολή παγιδευμένων φακέλων σε ευρωπαίους αξιωματούχους κατηγορείται και για την αποστολή του εμπρηστικού-εκρηκτικού φακέλου που ανεφλέγη στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια καταδρομική και ανεμπόδιστη παρέμβαση σαν αυτή στο σπίτι του Λουκά Παπαδήμου είχε γίνει στις 22 Φεβρουαρίου και στην ανακρίτρια Ι. Κλάπα, που έχει ασχοληθεί με πολλές υποθέσεις τρομοκρατίας.

Μετά την έκρηξη της χειροβομβίδας και ενώ ακόμη ο θόρυβος ήταν… αστραπόβροντο, πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών ως μία άλλη μορφή ένδειξης αλληλεγγύης στο αίτημα του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, η οποία σύμφωνα με τους καταληψίες δεν θα λήξει αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά του.

Σε ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών αναφερόταν χαρακτηριστικά: «Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε κατάληψη του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς οποιαδήποτε ακαδημαϊκά θέματα. Αυτού του είδους οι απαράδεκτες ενέργειες είναι καταδικαστέες και πλήττουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι Πρυτανικές Αρχές μετά τη διαπίστωση της κατάληψης έχουν προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες.

Καλούμε τα άτομα αυτά να αποχωρήσουν, έτσι ώστε να αποδοθεί το κτήριο στη σπουδάζουσα νεολαία και να μην παρακωλύονται οι υπηρεσίες, οι οποίες λειτουργούν με το υστέρημα του Ελληνικού Λαού». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας: «Κάθε πράξη βίας και διατάραξης της ακαδημαϊκής ειρήνης είναι απολύτως καταδικαστέα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές και το ακαδημαϊκό έργο δεν μπορούν να παρεμποδίζονται από εισβολείς και καταληψίες».

Σε μία νεότερη ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου γίνεται αναφορά στην δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, το περασμένο Σάββατο μετά την εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού, για συνεδρίαση του Συμβουλίου Μεταγωγών, χθες Δευτέρα, που θα απαντούσε στο αίτημα του Γιαγτζόγλου, κάτι που τελικά δεν έγινε. Στο συγκεκριμένο κτίριο αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Μια ΞΕΚΑΘΑΡΗ κοροϊδία που στόχο έχει να ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ τον Ντίνο Γιαγτζόγλου.
Ο σύντροφος είναι με επιβαρυμένη υγεία, 55 κιλά και χωρίς νερό για δεύτερη μέρα σε ένα κρύο κελί σε μια φυλακή χωρίς γιατρό που μόλις πριν λίγες μέρες ένας συγκρατούμενος του πέθανε από το δόντι του…».

πηγη thetoc.gr

Keywords
έως ότου, υπουργειο δικαιοσυνης, λουκας παπαδημος, βομβα mall, ταξι, ελλαδα, indymedia, ψυχη, σωμα, παντα, νικη, βουλη, ματ, ΠΑΣΟΚ, παπαδημος, λαρισα, συμμετοχή, εκαμ, συλληψεις, αθηνα, συγκεκριμένο, πηγη, κινηση στους δρομους, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, καθαρα δευτερα, αλλαγη ωρας, απεργια ταξι, απεργια 1 δεκεμβριου, σκοπια, η ημέρα της γης, 600 δις, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, ωστικο κυμα, αστυνομια, γνωμη, ηθικη, ομορφια, ονειρο, υγεια, φωτογραφια, ωρα, indymedia, βρισκεται, γινει, γινεται, γραφεια, δευτερα, διευθυνση, δημοσιο, δοντι, εγινε, ηθη, υπαρχει, εκαμ, εκρηξη, εκτιμηση, ενεργεια, ερευνα, έως ότου, ζωγραφου, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, ισχυει, θυμιζει, θορυβος, καμερες, καψιμο, κυμα, κηφισιας, κιλα, κτιριο, ματ, μεξικο, μηκος, μηκος κυματος, μορφη, νεολαια, νερο, νικη, ντινο, ξημερωματα, ομαδα, παντα, οδηγος, οχηματων, πεθανε, πορτες, ψυχη, ριψη, ρισκο, σαββατο, συγκεκριμένο, συγκεντρωση, συμμετοχή, σημαδια, σωμα, σπιτι, τμημα, φυλακη, φυλα, ψυχικο, φυλακες, υπουργειο, κωνσταντινου, κυριακη, νοσοκομειο, ομαδες, ποδια, ροπαλα, θεματα, υλικο, χερια
Τυχαία Θέματα