Τουρκικό παραλήρημα για την επίσκεψη Καμμένου στα Ίμια (βίντεο)

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη ρίψη στεφάνου του Καμμένου. Εθνικιστικούς τόνους "σήκωσαν" τα τουρκικά ΜΜΕ.

Ανέβασαν κατακόρυφα το θερμόμετρο της προκλητικότητας στα Ίμια οι Τούρκοι.

Την στιγμή που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη, βρέθηκε στην θαλάσσια περιοχή για να τιμήσει την μνήμη

των τριών Ελλήνων μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού, που σκοτώθηκαν το βράδυ της κρίσης, τον Ιανουάριο του 1996, τουρκικά σκάφη του λιμενικού με ένα ελικόπτερο περικύκλωσαν την κανονιοφόρο Νικηφόρος στην οποία επέβαινε ο Πάνος Καμμένος.

Σε φωτογραφίες, τις οποίες έδωσε στο «φως» της δημοσιότητας ο Πάνος Καμμένος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, την στιγμή ρίψης του στεφάνου, εντός των ελληνικών θαλάσσιων χωρικών υδάτων, μια ανάσα από τα Ίμια βρισκόταν μια τουρκική ακταιωρός και σε μικρή απόσταση ένα τουρκικό περιπολικό.

Οι Τούρκοι «σήκωσαν» μάλιστα και ελικόπτερο, το οποίο προχώρησε σε παραβίαση και του ελληνικού FIR.

Τόσο ο υπουργός όσο και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού έδειξαν ότι η τουρκική προκλητικότητα όχι μόνο δεν τους πτοεί αλλά αντίθετα, τιμούν τους Έλληνες πεσόντες, μαζί με τα θαρραλέα πληρώματα των ενόπλων δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης "σήκωσαν" τους εθνικιστικούς τόνους για την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στα Ίμια. Ήταν χαρακτηριστικό ότι οι περιγραφές των τουρκικών ΜΜΕ θα ταίριαζαν περισσότερο σε μια απόβαση, παρά σε μια επίσκεψη μνήμης, προκαταλαμβάνοντας και την πολιτική ηγεσία, ιδιαίτερα τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που τη στιγμή της έντασης μιλούσε σε ανοιχτό ακροατήριο.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σουλεϊμάν Μποϊλού δήλωσε ότι οι τουρκικές ακταιωροί δεν επέτρεψαν στον Έλληνα υπουργό και την ελληνική αποστολή να πλησιάσει στα Ίμια! Χαρακτηριστικά είπε: «Η τουρκική ακτοφυλακή έκανε αυτό που έπρεπε στα Ίμια και η ελληνική αποστολή αποχώρησε μετά από τις προειδοποιήσεις της τουρκικής ακτοφυλακής».

Το καθεστώς κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου αποτελούν σημείο τριβής ανάμεσα στην τουρκική κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, που κατηγορεί το καθεστώς Ερντογάν για εθνική μειοδοσία.

Η Μεράλ Ακσενέρ, η εθνικίστρια ηγέτης ενός νέος πολιτικού σχηματισμού, με το όνομα "Καλό Κόμμα", η οποία όμως προέρχεται από τις τάξεις των γκρίζων λύκων, ξιφούλκησε κατά του Ερντογάν αμφισβητώντας την ελληνική εθνική κυριαρχία σε 18 νησιά. «Η Ελλάδα άπλωσε χέρι σε περισσότερα από 18 νησιά» είπε χαρακτηριστικά!

πηγη ant1

Keywords
Τυχαία Θέματα