Τουρκική προπαγάνδα: "Άδεια" ζήτησε από την Τουρκία γερμανικό πλοίο για έρευνα σε ελληνική περιοχή (pics+vid)

Σόου παραπληροφόρησης εξελίσσεται από τουρκικά μέσα, τα οποία αναμεταδίδουν ότι "άδεια" ζήτησε το Γερμανικό, ερευνητικό πλοίο του Αμβούργου, "Maria S Merian" από το τουρικό κράτος, για να πραγματοποιήσει έρευνα σε θαλάσσιο πεδίο ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας.

Άδεια από το Τουρκικό κράτος φέρεται ότι ζήτησε το γερμανικό ερευνητικό σκάφος του πανεπιστημίου του Αμβούργου «Maria S. Merian» για να διεξάγει έρευνες σε ελληνικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με την

τουρκική εφημερίδα Milliyet. Ελληνικές πηγές αναφέρουν, παρ' όλ' αυτά, ότι πρόκειται για άλλη μία παραποιημένη είδηση, στο πλαίσιο της τουρκικής προπαγάνδας.

Φωτό: Twitter

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex μεταξύ Κρήτης και Κύπρου σε περιοχή 580 χιλιομέτρων, πεδίο ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας ώστε να δώσει άδεια στο γερμανικό ερευνητικό σκάφος.Υποστηρίζεται, μάλιστα, ότι εκδόθηκε και νέα NAVTEX σε πεδίο 25 χιλιομέτρων νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα, όμως, με έγκυρες διπλωματικές πηγές καθώς και το Ινστιτούτο από το Πανεπιστήμιο του Ροστόκ, στο οποίο ανήκει το ερευνητικό πλοίο, το ερευνητικό πλοίο έχει υποβάλλει αίτημα στην Επιτροπή Χορήγησης Αδειών Ερευνών Θαλάσσης του ελληνικού Υπ.Εξ. για να λάβει μόνιμη άδεια για να πραγματοποιήσει έρευνες στις δύο περιοχές της ν.Κρήτης, όπως δημοσιεύει το OnAlert.

των με αποτέλεσμα να αναβληθεί γεώτρηση, το γερμανικό πλοίο αποφάσισε να ζητήσει την άδεια της Τουρκίας.

Πηγές: Milliyet, Καθημερινή

Δείτε το πλήρωμα του "Maria S. Merian" εν ώρα εργασίας:

Keywords
Τυχαία Θέματα