Τουρκικά ύποπτα σενάρια για «χτύπημα» σε ελληνικό πλοίο

Λίγες μόνο ώρες μετά το περιστατικό πάνω από την Ρω, ο τουρκικός Τύπος προχωρά σε ύποπτα σενάρια περί «χτυπήματος» ελληνικού πλοίου στο Αιγαίο από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Συγκεκριμένα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak κυκλοφορεί σήμερα με τον τίτλο: «Αν "χτυπηθεί" και βουλιάξει ελληνικό πλοίο» και ουσιαστικά μιλάει για το ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο μετά το ρωσικό μαχητικό που κατέρριψε η Τουρκία το 2015 και αργότερα επέρριψε ευθύνες

σε γκιουλενιστές.

Ειδικότερα, στο επίμαχο δημοσίευμα ο αρθογράφος γράφει: «Οταν αναβεναίνει η ένταση στο Αιγαίιο το να γίνει κάποιο ατύχημα ας πούμε ένα τουρκικό μαχητικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ένα ελληνικό πλοίο, τότε ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης θα πραγματοποιήσουν συμμαχία και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξει η Τουρκία».

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και στην Κύπρο. Γι᾽ αυτό το λόγο έχουμε πάρει με αποφασιστικότητα κάθε μέτρο και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ, μετά από επιθεωρήσεις που πραγματοποίησε στο ναύσταθμο του Γκιολτζούκ και σε στρατόπεδα της περιοχής της Καλλίπολης.

O Χουλουσί Ακάρ σημείωσε επίσης πως «η Τουρκία επιθυμεί να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και κάνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση».

Keywords
Τυχαία Θέματα