Τουρκία: Συναντήθηκαν Ιμάμογλου, Γιαβάς, Ακσενέρ - Της ζήτησαν να επιστρέψει στη Συμμαχία Αντιπολίτευσης

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και ο δήμαρχος Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, επισκέφθηκαν την Μεράλ Ακσενέρ στα γραφεία του κόμματος İYİ.

Η συνεδρίαση του 5μελούς τραπεζιού, η οποία είχε ανακοινωθεί ότι θα συγκληθεί στις 14.00, αναβλήθηκε για τις 15.00, σύμφωνα με το CNN Turk.

Από χθες το βράδυ υπήρξαν αμοιβαίες εισηγήσεις. Το «τραπέζι των 5» μπορεί να παραμείνει ως έχει, με το Καλό Κόμμα να μπορεί να κατεβάσει άλλους υποψηφίους, ενώ η επανένωση μπορεί να συζητηθεί μετά τον δεύτερο γύρο.

Υπάρχουν

πληροφορίες ότι η Μεράλ Ακσενέρ συναντήθηκε με τους Γιαβάς και Ιμάμογλου χθες το βράδυ.

Οι ίδιοι φέρεται να της ζήτησαν να μην αποχωρήσει από το «τραπέζι των έξι». Με τους ίδιουν να δηλώνουν ότι: «Ας πάμε με έναν κοινό υποψήφιο, αν κερδίσουμε αυτές τις εκλογές, θα μπορέσουμε να παραμείνουμε και οι δύο δήμαρχοι ή αντιδήμαρχοι».

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Εκρέμ Ιμάμογλου: «Σε αυτή την πολύ σημαντική διαδικασία, επισκεφθήκαμε την αξιότιμη πρόεδρο του Καλού Κόμματος IYI, Μεράλ Ακσενέρ, μαζί με τον αξιότιμο δήμαρχο της Άγκυρας. Πραγματοποιούμε αυτή την επίσκεψη εν γνώσει του προέδρου μας κ. Κεμάλ Κιλιντσάρογλου».

Μανούρ Γιαβάς: «Έχουμε μπροστά μας εκλογές και το έθνος μας δεν ανέχεται τον διαχωρισμό. Ο λαός μας επιθυμεί να επανενωθεί, κάτι που μεταφέραμε στην πρόεδρο του Καλού Κόμματος».

Όσον αφορά το αν η Μεράλ Ακσενέρ θα παραστεί στη συνάντηση της Συμμαχίας πρόεδρος της Βουλής , ο κ. Ζόρλου, είπε: «Περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα παραστεί».

Ωστόσο, ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του κόμματος IYI, Yavuz Ağıralioğlu, δήλωσε: «Η πρόεδρος δεν θα παραστεί στη συνάντηση», απαντώντας στην ερώτηση για το αν η πρόεδρος του κόμματος IYI, Meral Akşener, θα παραστεί στη συνάντηση.

Το τραπέζι των 5 είχε ανακοινώσει ότι η συνεδρίαση του τραπεζιού θα ξεκινούσε στις 14.00, αλλά λόγω των τελευταίων εξελίξεων, η συνεδρίαση μεταφέρθηκε για τις 15.00.

#ΕΚΛΟΓΕΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ #ΑΚΣΕΝΕΡ #ΣΥΜΜΑΧΙΑ_ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ #ΜΕΡΑΛ_ΑΚΣΕΝΕΡ #ΕΚΡΕΜ_ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ #ΜΑΝΣΟΥΡ_ΓΙΑΒΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα