Τουρκία: Πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πολιτικός «οδικός χάρτης»

Το Προεδρικό Υπουργικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνεδρίαση στο Προεδρικό Συγκρότημα υπό την προεδρία του Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου επισκέφτηκαν το μαυσωλείο του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ενόψει της πρώτης συνεδρίασης της ομάδας.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας, το οποίο ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την επανεκλογή του στις 28 Μαΐου, θα πραγματοποιήσει

την πρώτη του συνεδρίαση.

Πριν από τη συνεδρίαση ο πρόεδρος και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου επισκέφθηκαν το Ανιτκαμπίρ, το μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, όπου ο Ερντογάν άφησε στεφάνι με το αστέρι του φεγγαριού, ενώ στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και απαγγέλθηκε ο εθνικός ύμνος:

«Αγαπητέ Ατατούρκ,

Βρισκόμαστε μπροστά σου με τα νέα μέλη του υπουργικού μας συμβουλίου στη 2η θητεία του Προεδρικού Συστήματος Κυβέρνησης. Σήμερα κάνουμε την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού μας συμβουλίου και ξεκινάμε με στόχο την οικοδόμηση του Αιώνα της Τουρκίας. Ως Πρόεδρος της Τουρκίας, μαζί με το υπουργικό μας συμβούλιο, θα υπηρετήσουμε με αγάπη και τους 85 εκατομμύρια ανθρώπους στην Τουρκία. Inshallah, θα κάνουμε αυτό το έτος, κατά το οποίο θα βιώσουμε τον ενθουσιασμό και τη δικαιολογημένη υπερηφάνεια της συμπλήρωσης των 100 χρόνων της δημοκρατίας μας, την οποία μας εμπιστευτήκατε, την αφετηρία της περιόδου της αναγέννησής μας. Είθε ο Κύριός μας να μην μας αφήσει να ντρεπόμαστε για το έθνος μας, είθε η ψυχή σου να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Η αντζέντα

Αναμένεται ότι το έργο στη σεισμόπληκτη περιοχή, τα βήματα που πρέπει να γίνουν στην οικονομία και ο οδικός χάρτης που πρέπει να καταρτιστεί, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τα θέματα ασφάλειας των συνόρων θα είναι μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας

Αντιπρόεδρος: Τζεβντέτ Γιλμάζ

Υπουργός Δικαιοσύνης: Γιλμάζ Τουνκ

Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών: Μανχινούρ Γκοκτάς

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βεντάτ Ισικχάν

Υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής: Μεχμέτ Οζχασέκι

Υπουργός Εξωτερικών: Χακάν Φιντάν

Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων: Αλπαρσλάν Μπαιρακτάρ

Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού: Οσμάν Ασκίν Μπακ

Υπουργός Οικονομικών: Μεχμέτ Σισμέκ

Υπουργός Εσωτερικών: Αλί Γερλικάγια

Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Μεχμέτ Νουρί Ερσού

Υπουργός Εθνικής Παιδείας: Γιουσούφ Τεκίν

Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Γιασάρ Γκιουλέρ

Υπουργός Υγείας: Φαχρετίν Κοκά

Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας: Μεχμέτ Φατίχ Κασίρ

Υπουργός Γεωργίας και Δασών: Ιμπραήμ Γιουμακλί

Υπουργός Εμπορίου: Ομέρ Μπολάτ

Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών: Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου

Η Τουρκία προσήλθε στις κάλπες στις 28 Μαΐου για τον επαναληπτικό προεδρικό γύρο, αφού κανένας υποψήφιος δεν εξασφάλισε πάνω από το 50% των ψήφων που απαιτούνται για την απόλυτη νίκη στον πρώτο γύρο στις 14 Μαΐου.

Ο Ερντογάν κέρδισε την κούρσα με 52,18% των ψήφων, ενώ ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έλαβε 47,82%.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα