Τουλάχιστον 5 νεκροί σε «μυστηριώδη» συντριβή ελικοπτέρου στο βόρειο Ιράκ, φέρονται να είναι μέλη του PKK

Σε μια μυστηριώδη συντριβή ελικοπτέρου στο βόρειο Ιράκ σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων φέρονται να είναι και μαχητές που ανήκουν σε μια παράνομη κουρδική αντάρτικη ομάδα.

Το ελικόπτερο AS350 συνετρίβη στην περιοχή Τσαμάνκε της επαρχίας Ντοχούκ στην ημιαυτόνομη κουρδική περιοχή του Ιράκ το βράδυ της Τετάρτης, όπως ανέφερε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τουλάχιστον πέντε επιβάτες σκοτώθηκαν, δήλωσε ο Λοκ Γκαφούρι,

εκπρόσωπος του προέδρου της κουρδικής περιοχής Νετσιρβάν Μπαρζανί.

«Οι έρευνες συνεχίζονται από τους αξιωματούχους ασφαλείας για να προσδιοριστεί ακριβώς η συντριβή», ανέφερε ο Γκαφούρι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Τουλάχιστον επτά άτομα επέβαιναν στο ελικόπτερο, σύμφωνα με ερευνητή που βρισκόταν στον τόπο της συντριβής.

Το ελικόπτερο μετέφερε μαχητές που ανήκαν στο εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν ή PKK, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η κυβέρνηση του Ιράκ, ΗΠΑ και η Τουρκία είχαν έρθει σε επαφή με την περιφερειακή κυβέρνηση των Κούρδων του Ιράκ σχετικά με τη συντριβή, αλλά η καθεμία αρνήθηκε ότι το ελικόπτερο ήταν δικό της.

Ο Zagros Hiwa, εκπρόσωπος του PKK, δήλωσε ότι η ομάδα δεν κατέχει ελικόπτερα και ότι διερευνούν επίσης το περιστατικό.

Αμφισβήτησε επίσης την παρουσία μαχητών του PKK στην πτήση, λέγοντας ότι μπορεί να πρόκειται για ελικόπτερο που μετέφερε μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού ή YPG, μιας συριακής κουρδικής ομάδας που έχει συμμαχήσει με τις δυνάμεις υπό τις ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δήλωσαν ότι οι αρχικές αναφορές ότι το ελικόπτερο ήταν τουρκικό ήταν "εντελώς αναληθείς" και ότι δεν υπήρχε πτήση ελικοπτέρου που να ανήκει στον τουρκικό στρατό στην περιοχή.

Το PKK διεξάγει εξέγερση κατά της Τουρκίας από τη δεκαετία του 1980 και θεωρείται τρομοκρατική ομάδα από την Άγκυρα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι μαχητές του έχουν δημιουργήσει ασφαλή καταφύγια στο βόρειο Ιράκ και συχνά δέχονται επιθέσεις από την Τουρκία στην περιοχή.

#ΙΡΑΚ #ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ #ΣΥΝΤΡΙΒΗ #ΝΕΚΡΟΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουλάχιστον 5, Ιράκ, PKK,toulachiston 5, irak, PKK