Τοπαλούδη: Aυλαία με ισόβια για τους δράστες - «Τα ισόβια να είναι ισόβια, γιατί εμείς καταδικαστήκαμε σε ισόβιο ψυχικό θάνατο»

Μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της δίκης για τη δολοφονία και το βιασμό της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη, με το δικαστήριο να επιβάλλει ισόβια στους κατηγορούμενους, ο πατέρας της Γιάννης, μιλάει στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» , ανοίγοντας την καρδιά του για την υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα.

«Νιώθουμε δικαίωση για την απόφαση του δικαστηρίου για το ιδεχθέστερο έγκλημα σε βάρος της κόρης μου, σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και σε βάρος κάθε γονιού που στέλνει το παιδί του με χαρά να σπουδάσει, με όνειρα και κέφι. Όμως κάποιοι χωρίς όνειρα μας δημιούργησαν αυτούς τους εφιάλτες

για το υπόλοιπο της ζωής μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το αν η ποινή που επιβλήθηκε στους δολοφόνους της κόρης του θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για αντίστοιχες περιπτώσεις ήταν ξεκάθαρος.

«Όχι. Για τα ιδεχθή εγκλήματα, αποτρεπτικά θα λειτουργούσε κάτι που έχει καταργεί και είναι προφανές (σ.σ. θανατική ποινή). Αυτό όμως δεν μπορεί να συμβεί. Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα. Εμείς ζητάμε τα ισόβια, να είναι ισόβια γιατί εμείς θα είμαστε καταδικασμένοι σε έναν ισόβιο ψυχικό θάνατο. Δε γίνεται κάποιοι να μπορούν να βγουν σε 8-10 χρόνια και να συνεχίσουν τη ζωή τους, και αν θα έχουν σωφρονιστεί. Κάτι που είναι υποκριτικό για τέτοια άτομα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης έφερε στο φως της δημοσιότητας και ένα παρασκήνιο από την πολύκροτη δίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Όπως περιγράφει, κατά την πρώτη δικάσιμο, στις 13 Ιανουαρίου, στο διάδρομο της δικαστικής αίθουσας, εκείνος πλησίασε και μίλησε τους συγγενείς του ενός από τους κατηγορούμενος.

«Απευθύνθηκα στον γονιό και τη γιαγιά του ενός. Και τους είπα μακάρι να γνωριζόμασταν υπό διαφορετικές συνθήκες. Τους είπα ότι λυπάμαι. Πρώτος τους μίλησα. Εν μέρει, γονείς είναι και αυτοί» ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Τοπαλούδης προανήγγειλε ότι όσοι επιχείρησαν να συκοφαντήσουν το παιδί του, εντός ή εκτός δικαστηρίου «θα υποστούν τις συνέπειες της δικαιοσύνης».

Τέλος, τόνισε πως η υπόθεση της δολοφονίας και του βιασμού της κόρης του «δεν αφορά κόμματα ή αποκόμματα. Αφορά κάθε Έλληνα γονιό και όλη την ελληνική κοινωνία. Είμαστε στη διάθεση της ελληνικής κοινωνίας, μαζί με τη σύζυγό μου, για να χτίσουμε μια κοινωνία όσο ασφαλέστερη γίνεται».

Ισόβια και κάθειρξη 15 ετών για τους κατηγορούμενους

Υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ομόφωνα επέβαλλε κα στους δύο κατηγορούμενους τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή. Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκε ισόβια για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 15 έτη κάθειρξης για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού. Οι δύο κατηγορούμενοι, ρίχνοντας ο ένας στον άλλο ευθύνες ακόμα και την τελευταία στιγμή, άκουσαν την τελική απόφαση ανέκφραστοι, όπως και τα στενά τους συγγενικά πρόσωπα που βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι η χθεσινή απόφαση εξαντλεί την αυστηρότητα του νόμου. Αυτό το γεγονός προκάλεσε τα χειροκροτήματα από μέλη του ακροατηρίου, με την πρόεδρο της έδρας να παρεμβαίνει προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη, τονίζοντας ότι το δικαστήριο δεν είναι μέρος για χειροκροτήματα.

Δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους

Την ίδια ώρα, δικαστές και ένορκοι αποφάσισαν ομόφωνα να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους, κάτι που αν συνέβαινε, τότε θα έσπαγαν τα ισόβια που τους επιβλήθηκαν.

«Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις, το κοπρόσκυλο βίασε και σκότωσε το παιδί μου. Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου», είπε εκείνη τη στιγμή η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, προτού αποχωρήσει από την αίθουσα, αφού η έντονη συναισθηματική φόρτιση αντικρίζοντας του δολοφόνους και τους βιαστές του παιδιού της, την έκαναν να νιώσει αδιαθεσία. Αποχώρησε υποβασταζόμενη και μεταφέρθηκε σε χώρο του Εφετείου που λειτουργεί ως ιατρείο.

Ωστόσο, η υπόθεση της δολοφονίας του βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη δεν έκλεισε ακόμη, αφού το δικαστήριο διάταξε να διαβιβαστούν στην αρμόδια εισαγγελία τα πρακτικά της δίκης και η απόφασή του ώστε να ερευνηθεί ο ρόλος ιδιώτη ψυχιάτρου όσον αφορά στην αλλαγή συνταγογράφησης φαρμάκων για τον 23χρονο Ροδίτη, με ημερομηνία 27 Νοεμβρίου του 2018. Μια ημέρα δηλαδή πριν το στυγερό έγκλημα στη Ρόδο. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου θα πρέπει να διερευνηθεί τυχόν ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό.

Καταληκτικά, όπως έκανε γνωστό η οικογένεια της άτυχης φοιτήτριας μέσω του δικηγόρου της, Αλέξη Κούγια, θα κινηθούν νομικά κατά του πατέρα του και της γιαγιάς του 23χρονου Ροδίτη για ψευδή κατάθεση. Οπως συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας μήνυση αναμένεται να κατατεθεί και κατά δύο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου.

Keywords
Τυχαία Θέματα