Το συγκινητικό μήνυμα του Κυριάκου για την Ζωή Κωσταρίδη (pic)

Ανείπωτη είναι η θλίψη για την οικογένεια, τους φίλους και την επιστημονική κοινότητα από τον θάνατο της Ζωής Κωσταρίδη, της γυναίκας - σύμβολο της μεταμόσχευσης στην Ελλάδα.

Η Ζωή Κωσταρίδη, που ζούσε τα τελευταία χρόνια με την καρδιά ενός 17χρονου δότη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, αποτελεί μια από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά. Είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς το 2004 και παρά το βαρύ

ιατρικό ιστορικό της (διατατική μυοκαρδιοπάθεια και βαρεία καρδιακή ανεπάρκεια) μέχρι να γίνει η μεταμόσχευση, κατάφερε το 2011 να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, όπου έδωσε το όνομα του δότη της.

Επίσης, είναι το πρώτο περιστατικό, στο οποίο όλη η διαδικασία (μεταμόσχευση καρδιάς, κύηση και τοκετός) έγινε στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα χρόνια της ζωή της τα αφιέρωσε στη διάδοση της Δωρεάς Οργάνων, ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μεταμοσχευμένων.

Το συγκινητικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Πριν από λίγες μέρες έφυγε από την ζωή η Ζωή Κωσταρίδη, μία από τις πιο σπάνιες περιπτώσεις στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά, καθώς είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς στο 2004, αλλά κατάφερε 7 χρόνια μετά, το 2011, να γεννήσει ένα υγιέστατο αγοράκι», ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα