Το στέλεχος του υπουργείου Υγείας που παρέλαβε τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα

Στα χέρια του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Πρεζεράκου έφτασε η μελέτη των Σωτήρη Τσιόδρα και Θεόδωρου Λύτρα για την κατάσταση στα νοσοκομεία της χωρας και τις ΜΕΘ εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Όπως φαίνεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του MEGA, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, δηλαδή οι κύριοι Βασίλης Κικίλιας και Βασίλης Κοντοζαμάνης, αλλά και σήμερα ο κ. Θάνος Πλεύρης δεν είχαν λάβει γνώση της μελέτης και των αποτελεσμάτων που είχαν διατυπώσει σε αυτή οι δύο επιστήμονες.

Την ίδια ώρα, ο Παναγιώτης Πρεζεράκος βρίσκεται με το... ένα πόδι εκτός υπουργείου Υγείας, τη στιγμή που από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν πως δεν υπάρχει «θέμα Τσιόδρα» στην κυβέρνηση, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά την προσφορά του και το έργο του μέχρι τώρα στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Εισαγγελική έρευνα για την μελέτη

Η έρευνα των κυρίων Τσόδρα και Λύτρας μπήκε και αυτή στο «μικροσκόπιο» της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ με την πανδημία του κορονοϊου.

Η μελέτη των δύο καθηγητών για τη θνητότητα στις ΜΕΘ και εκτός ΜΕΘ για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα προκαλώντας πολιτικές αναταράξεις.

Πλέον, πρόκειται να ερευνηθεί και από τις εισαγγελικές αρχές καθώς εντάσσεται στην ευρύτερη προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από εισαγγελικό λειτουργό με στόχο τη διερεύνηση του συνόλου των καταγγελιών για τις συνθήκες στις ΜΕΘ που έχουν δει κατά καιρούς το της δημοσιότητας είτε μέσω του Τύπου , είτε μέσω συγκεκριμένης αναφοράς, όπως συνέβη πρόσφατα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα