Το προγραμματικό σχέδιο του Νίκου Ανδρουλάκη απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Ιδιαίτερη έμφαση στον προγραμματικό του λόγο, θα δώσει το επόμενο διάστημα ο Νίκος Ανδρουλάκης καθώς όπως σημειώνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη «ήδη αναδεικνύεται ως συγκριτικό του πλεονέκτημα οι συνεπείς και καθαρές θέσεις του στα ενεργειακά και σε θέματα κοινωνικής πολιτικής όπως η κοινωνική στέγη, που εν πολλοίς επιβεβαιώθηκαν ως ορθές, ρεαλιστικές και απολύτως υλοποιήσιμες παρά τις αρχικές λοιδορίες της Κυβέρνησης».

Προς αυτή την κατεύθυνση όπως σημείωνουν στελέχη από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσα σε σχεδόν τρεις μήνες από την εκλογή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε ζητήματα , προλαμβάνοντας

κατά πολύ χρονικά τον Πρωθυπουργό που υιοθέτησε εκ των υστέρων τι θέσεις του, όπως:

Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά , που άφησε ανοικτό ο κ. Μητσοτάκης Πρωθυπουργός την προηγούμενη Πέμπτη στο ΟΤ FORUM, τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας που αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός προ 15 ημερών, την ν ομαλή απολιγνιτοποίηση και κριτική στην κυβερνητική απόφαση να προσδεθεί σε τέτοιο βαθμό η χώρα στο φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εν μέσω ενεργειακής κρίσης , κατι που αναφέθηκε ο πρωθυπουργός και στην Κοζάνη, καθώς και τη δημόσια σφαίρα το πρόγραμμα της κοινωνικής κατοικιάς, το οποίο συζήτησε διεξοδικά με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα σημειώνοντας βέλτιστες πρακτικές για αυτή την παρέμβαση που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες νέα ζευγάρια και σπουδαστές.

Συγκεκριμένα στην Πορτογαλία τρέχουν τία προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το Ταμείο Ανάκαμψης:

- 26.000 κοινωνικές κατοικίες για ενοικίαση σε οικονομικά ευάλωτους

- 7.000 κατοικίες προς ενοικίαση σε προσιτή τιμή για τη μεσαία τάξη

- 2.000 κατοικίες για θύματα βίας, πρόσφυγες, θύματα καταστροφών

Πέρα όμως από το προγραμματικό πλαίσιο, που θα παίξει ψηλά στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σαφή είναι και τα πολιτικά μηνύματα που εκπέμπονται.

Απαντώντας στις αιχμές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίες μάλιστα διατυπώθηκαν από την Κρήτη, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ότι «μαθήματα προοδευτικότητας από τον επί μία πενταετία συνεταίρο και στενό συνεργάτη του Πάνου Καμμένου, συγγνώμη, αλλά δεν δέχομαι».

Ενώ σχετικά με το αίτημα πρόωρων εκλογών, που πολλάκις αποπειράται να αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι είναι ευπρόσδεκτες.

«Γιατί δεν βγαίνω να ζητώ κάθε μέρα εκλογές, όπως ο κ. Τσίπρας; Ο κ. Μητσοτάκης, όταν ήταν Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, ζητούσε κάθε μέρα εκλογές. Τι έγινε; Έγιναν οι εκλογές όταν ήθελε ο κ. Μητσοτάκης; Όχι. Έγιναν οι εκλογές όποτε θέλησε ο κ. Τσίπρας. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Άρα με ρητορικά τερτίπια παλαιού τύπου, εγώ δεν πολιτεύομαι. Προφανώς είμαστε έτοιμοι για εκλογές. Θέλουμε εκλογές για να αλλάξει η Κυβέρνηση. Το να μπαίνουμε, όμως, σε μία ρητορεία άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, το θεωρώ παλαιοκομματισμό και είναι λογικό αυτό για τον κ. Τσίπρα, γιατί είναι ο αρχαιότερος πολιτικός αρχηγός του σημερινού πολιτικού συστήματος».

Εξίσου σαφείς και ως προς το ξαφνικό δόγμα περί κυβερνητικών συνεργασιών που διατύπωσε εσχάτως ο Πρωθυπουργός. «Ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την σταθερότητα αλά καρτ, γιατί μιλάει για σταθερότητα στις δεύτερες εκλογές. Αν πίστευε στην σταθερότητα θα την υπηρετούσε από τις πρώτες εκλογές» υπογράμμισε στην ίδια ραδιοφωνική συνέντευξη ο κ. Ανδρουλάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκου Ανδρουλάκη, ΣΥΡΙΖΑ,nikou androulaki, syriza