Το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να χρηματοδοτήσει το δίκτυο Starlink του Μασκ στην Ουκρανία

Πολλά τα πιθανά σενάρια για τη χρηματοδότηση του δορυφορικού δικτύου, Starlink, από το Πεντάγωνο και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ουκρανία.

Το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο να πληρώσει για το δορυφορικό δίκτυο Starlink του Έλον Μασκ στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία, όπως ανέφερε τη Δευτέρα το Politico, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους που συμμετείχαν στις συζητήσεις.

Η πιο πιθανή πηγή χρηματοδότησης θα είναι η πρωτοβουλία βοήθειας για την ασφάλεια

της Ουκρανίας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, που έχει σχεδιαστεί για να στηρίξει τη χώρα καθώς πολεμά τη Ρωσία.
Ο Μασκ είχε πει την Παρασκευή ότι η SpaceX δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτεί επ' αόριστον το Starlink στην Ουκρανία. Παρ όλα αυτά η εταιρεία πυραύλων όπως ανέφερε το Σαββατοκύριακο, θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την υπηρεσία στη χώρα.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι το υπουργείο Άμυνας δεν θα κάνει εικασίες για μελλοντικές ανακοινώσεις βοήθειας για την ασφάλεια πριν αυτές πραγματοποιηθούν.

Μια ξεχωριστή αναφορά στους Financial Times ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει επίσης τη χρηματοδότηση του Starlink στην Ουκρανία, επικαλούμενη τρεις αξιωματούχους που γνωρίζουν την απόφαση.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc, δήλωσε πρόσφατα ότι η SpaceX ξοδεύει σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια το μήνα για τη συντήρηση δορυφορικών υπηρεσιών στην Ουκρανία και ότι η εταιρεία έχει ξοδέψει περίπου 80 εκατομμύρια δολάρια για να ενεργοποιήσει και να υποστηρίξει το Starlink εκεί.

«Για την ακρίβεια, 25.300 τερματικά στάλθηκαν στην Ουκρανία, αλλά, προς το παρόν, μόνο 10.630 πληρώνουν για την υπηρεσία», έγραψε ο Μασκ στο Twitter τη Δευτέρα.

Η Starlink βοήθησε τους πολίτες και τον στρατό της Ουκρανίας να παραμείνουν online κατά τη διάρκεια του πολέμου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Mykhailo Fedorov, να λέει την περασμένη εβδομάδα ότι οι υπηρεσίες του Starlink βοήθησαν στην αποκατάσταση της ενεργειακής και επικοινωνιακής υποδομής σε κρίσιμες περιοχές.

#ΙΛΟΝ_ΜΑΣΚ #STARLINK #ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πεντάγωνο, Starlink, Μασκ, Ουκρανία,pentagono, Starlink, mask, oukrania