Το ΠΑΣΟΚ φορτσάρει κοινοβουλευτικά επιχειρώντας να καλύψει το αντιπολιτευτικό κενό

Διάφορα θέματα καθημερινότητας, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα του διαρκώς αυξανόμενου κόστους διαβίωσης, ανεβάζει στην ατζέντα της η Χαριλάου Τρικούπη, επιχειρώντας να καλύψει το αντιπολιτευτικό κενό που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο φουντώνει η κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, την επόμενη βδομάδα θα «ντεμπουντάρουν» κοινοβουλευτικά οι νέοι τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ

(οι ανακοίνωση των οποίων έχει καθυστερήσει λόγω της παύσης των εργασιών εξαιτίας του καύσωνα), καθώς ετοιμάζεται βροχή ερωτήσεων: για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, την πανεπιστημιακή αστυνομία, τη στελέχωση του ΕΚΑΒ και το πρόγραμμα «Σπίτι μου» (το οποίο τείνει να εξελιχθεί σε φιάσκο διότι τα δάνεια που εξασφαλίζουν οι δικαιούχοι δεν αρκούν για την αγορά κατοικιών).

Επίσης, την Τρίτη προγραμματίζεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και στη συνέχεια το Συντονιστικό της, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να αναμένεται και η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.

Τα μπρος-πίσω κι αργαλειοποίηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Από την Χαριλάου Τρικούπη επικρίνουν την κυβέρνηση ότι έχει πάρει πολύ στα σοβαρά το αφήγημα της ότι θα πρέπει να κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό της… αλλιώς δεν μπορούν να εξηγηθούν τα «μπρος-πίσω» στο θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Επίσης, κατηγορούν τη ΝΔ ότι θα μπορούσε να έχει υιοθετήσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ιδιωτική φύλαξη αντί μιας «αστυνομικής» δύναμης που χρειάζεται να τη φυλάνε τα ΜΑΤ. Ακόμη, επισημαίνουν πως η κυβέρνηση εργαλειοποιεί το ζήτημα προκειμένου να κρύψει τη διάλυση της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας Παιδείας.

Προχειρότητες στο νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων

Επιπλέον, ασκούν επικρίσεις για αποσπασματικότητα και προχειρότητα αναφορικά με το ζήτημα της ψήφου των αποδήμων. Αν και ξεκαθαρίζουν ότι θα ψηφίσουν, μεν, το νέο νομοσχέδιο, το οποίο υποτίθεται πως πάει να διορθώσει τα λάθη του σχετικά πρόσφατου νόμου της ΝΔ, υπογραμμίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει πως θα κλείσουν τα μάτια μπροστά στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί καν το πλήθος των ομογενών που δικαιούνται ψήφο.

Υπενθυμίζουν, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση μόλις τον Μάιο διέρρεε πως εξετάζεται η κατάργηση των εδρών των ψηφοδελτίων επικρατείας για τους ομογενείς. Στηλιτεύουν, ταυτόχρονα. το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν που επέλεξε τον Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος δεν είναι ακριβώς ομογενής του Εξωτερικού.

#ΠΑΣΟΚ #ΒΟΥΛΗ #ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα