Το Μαξίμου επιχειρεί «φυγή προς τα εμπρός» με προσλήψεις και φοροελαφρύνσεις

H πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει το κλίμα και να βελτιώσει την θέση της ενόψει τον βουλευτικών εκλογών αποτυπώθηκε με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα χτες το πρωί στην Βουλή.

Η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού βάζει πλεόν ανοιχτά θέμα προσλήψεων, και μάλιστα χιλιάδων, σε διάφορους τομείς της οικονομίας αλλά και την διευκόλυνση των μικρομεσαίων.

Με τις παλινωδίες στον κυβερνητικό στρατόπεδο μεταξύ Κοτζιά - Καμμένου

αλλά και με την ημερομηνία των εκλογών να πλησιάζει, πρόθεση του Μαξίμου είναι η φυγή προς τα εμπρός και η αλλαγή ατζέντας. Πρώτη κίνηση ήταν η ψήφιση για την επιστροφή των αναδρομικών χτες στην Βουλή με τόνο πανηγυρικό.

Η ψήφιση της επιστροφής των αναδρομικών σε ένστολους, εκπαιδευτικούς, γιατρους του ΕΣΥ κ.α. ήταν μόνο η αρχή καθώς μέσα στον Νοέμβρη έρχονται πολλά νομοσχέδια. Κορωνίδα όλων ωστόσο είναι να καταφέρει η κυβέρνηση να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δώσει άλλο αέρα στο κυβερνητικό προγραμματισμό.

Αναμένονται στις βουλή να κατατεθούν τα νομοσχέδια που αφορούν την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους, η μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά 10% έως 30% για τα λαϊκά νοικοκυριά μέσα στο 2019 και μεσοσταθμικά 30% έως 50% μέσα στο 2020 και κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τους αγρότες.

Keywords
Τυχαία Θέματα