Το κόστος του testing φέρνει συνωστισμό πολιτών για δωρεάν rapid παρά τις απαγορεύσεις

Στις ουρές της ταλαιπωρίας και του κινδύνου έκθεση τους στον κορονοϊό συνωστίζονται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι προκειμένου να υποβληθούν σε διαγνωστικούς ελέγχους.

Θα μπορούσαν να πάνε στα φαρμακεία ή στα ιδιωτικά κέντρα ωστόσο επιλέγουν της δημόσιες δομές επειδή τα τεστ είναι δωρεάν και διαθέτουν το αντίτιμο των 10 ή και 60 ευρώ για να υποβληθούν σε ελέγχους.

Σε επικοινωνία του Dnews με τον Πανελλήνιο

Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο Θ. Παπαθανάσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις προμήθειες rapid test και μοριακών, υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος πηγαίνει σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας επειδή απλά δεν έχει χρήματα.

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ βάσει των υπουργικών αποφάσεων έχουν απαγορευτεί οι δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις όμως ο συνωστισμός που καταγράφεται έξω από τις διαγνωστικές δομές είναι πρωτοφανής και θεωρείται δεδομένο ότι ο ιός διασπείρεται μεταξύ αυτών που περιμένουν, καθώς οι περισσότεροι έχουν νοσήσει.

Νωρίτερα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, επισήμανε στην ουσία ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, πως όλοι θα πληρώνουν στην ίδια τιμή τα τεστ και βεβαίως όλοι θα εξυπηρετούνται με τον ίδιο τρόπο από τα δημόσια μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το κόστος του testing φέρνει συνωστισμό πολιτών για δωρεάν rapid παρά τις απαγορεύσεις,