Το «καρφί» Τσίπρα σε Μητσοτάκη για τις υποκλοπές στο Debate: «Είναι εθνικά επικίνδυνος ο κ. Ανδρουλάκης, πώς θα συνεργαστώ μαζί του;»

Για το ζήτημα των υποκλοπών ρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του αποψινού debate, καθώς και για το αν σκέφτηκε να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ενότητα του debate «Κράτος-Θεσμοί-Διαφάνεια» και σε ερώτηση αν σκέφτηκε ποτέ να παραιτηθεί για τις υποκλοπές ανέφερε τα εξής: «Όχι, δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ αλλά ανέλαβα με θάρρος τις ευθύνες μου και δύο πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Να υπάρξει άμεση διαλεύκανση. Χάρηκα που άκουσα τον κ. Ανδρουλάκη να λέει ότι εμπιστεύεται την ελληνική Δικαιοσύνη. Και

ανέλαβα να διορθώσουμε αστοχίες ρυθμιστικού χαρακτήρα. Επαναφέραμε τις δύο δικαστικές αποφάσεις για να επιτραπεί παρακολούθηση και βάλαμε τον πρόεδρο της Βουλής για να μην επαναληφθεί μία παρακολούθηση που εξαρχής είπα ότι δεν έπρεπε να γίνει. Θέλω να ελπίζω η ΕΥΠ θα μπορεί σταθερά να παρέχει στον εκάστοτε πρωθυπουργό τις πληροφορίες που χρειάζεται».

Σε επόμενη ερώτηση γιατί παρακολουθήθηκε ο αρχηγός του στρατεύματος, ένας πολιτικός αρχηγός και ένας εν ενεργεία υπουργός απάντησε: «Οι εξηγήσεις που δόθηκαν για αυτές τις παρακολουθήσεις δεν ήταν επαρκείς. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για ασφάλεια της χώρας και δεν έπρεπε να είναι υπό καθεστώς παρακολούθησης. Αυτή η υπόθεση είναι μια σκιά για την κυβέρνηση μας, δεν έχω αμφιβολία και δεν έπρεπε να γίνει. Σύμφωνα με economist η δημοκρατία μας έχει κάνει πρόοδο παρά το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ακόμα και στην υπόθεση της Μυκόνου αποδείξαμε ότι δεν δεχόμαστε άβατα παραβατικότητας».

«Δεν σκέφτηκα να παραιτηθώ μετά τις παρακολουθήσεις και ζήτησα άμεση διαλεύκανση και ανέλαβα να διορθώσω μία σειρά από αστοχίες που επέτρεψε στην ΕΥΠ να παρακολουθεί ανθρώπους χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν κίνδυνο για τη δημοκρατία και δεν έπρεπε να παρακολουθείτο. Σύμφωνα με τον Economist η χώρα μας έχει κάνει βήματα μπροστά, παρά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων».

Η αντίδραση Τσίπρα μετά την απάντηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Για το ζήτημα των υποκλοπών ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε: «Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο. Αισθάνομαι λίγο αμήχανα να κάθομαι ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης, στον κύριο Μητσοτάκη που παρακολουθούσε τον κύριο Ανδρουλάκη. Και ερωτάται ο πρωθυπουργός σήμερα και λέει ότι οι εξηγήσεις που έδωσα δεν ήταν επαρκείς. Ας δώσει σήμερα κάποιες εξηγήσεις. Υπήρξε εθνικός λόγος που παρακολουθούνταν ο κύριος Ανδρουλάκης; Ποιος ήταν αυτός; Πώς εγώ θα συνεργαστώ μαζί του αύριο αν είναι πράγματι κατάσκοπος, εθνικά επικίνδυνος; Για ποιο λόγο παρακολουθούνταν ο αρχηγός του στρατεύματος; Αδιανόητα πράγματα τη στιγμή που το Ευρωκοινοβούλιο λέει ότι ενορχηστρωτής ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός».

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ #ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ #ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #DEBATE
Keywords
Τυχαία Θέματα