Το Ισραήλ απειλεί ανοιχτά με πόλεμο και τον Λίβανο: «Μπορούμε να κάνουμε ό,τι και στη Γάζα»

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα η προοπτική γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ απειλεί ευθέως πλέον και τον Λίβανο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ έκανε αξιολόγηση της κατάστασης με τους διοικητές των δυνάμεων στα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους στρατιώτες που σταθμεύουν εκεί.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Γκαλάντ απευθύνθηκε στους πολίτες του Λιβάνου, προειδοποιώντας ότι «η Χεζμπολάχ παρασύρει τον Λίβανο

σε έναν πόλεμο που μπορεί να συμβεί και κάνει λάθη. Αν κάνει τέτοιου είδους λάθη εδώ, αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα είναι πρώτα και κύρια οι πολίτες του Λιβάνου. Ό,τι κάνουμε στη Γάζα, μπορούμε να το κάνουμε και στη Βηρυτό».

Πρόσθεσε επίσης ότι «η πολεμική αεροπορία κατευθύνεται βόρεια και η ισχύς της είναι πολύ μεγάλη. Δεν χρησιμοποιήσαμε ούτε το 10% της δύναμης της αεροπορίας στη Γάζα».

Σκληρές μάχες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Εντω μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών των IDF στο CNN, Ισραηλινά στρατεύματα εμπλέκονται σε σφοδρές μάχες κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα, στην πόλη της Γάζας, αλλά αρνήθηκαν να σχολιάσουν περαιτέρω την εγγύτητα των δυνάμεών του, επειδή η στρατιωτική δραστηριότητα ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Γιατροί στο νοσοκομείο λένε ότι το συγκρότημα έχει πληγεί από πυρά πυροβολικού, αλλά οι εκπρόσωποι του ισραηλινού στρατού σε ενημέρωση το Σάββατο δεν επιβεβαιώνουν τις αναφορές αυτές.

Οι μάχες έχουν ενταθεί κοντά στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, με τις προμήθειες να έχουν εξαντληθεί.

Εκπρόσωπος του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας στη Γάζα δήλωσε νωρίτερα ότι ένα νεογέννητο μωρό πέθανε σε θερμοκοιτίδα, αφού η τελευταία γεννήτρια ξέμεινε από καύσιμα.

Το Ισραήλ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι το νοσοκομείο είναι κέντρο διοίκησης της μαχητικής οργάνωσης Χαμάς.

#ΙΣΡΑΗΛ #ΓΑΖΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ #ΛΙΒΑΝΟΣ #ΧΑΜΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα