Το «ευχαριστώ» Νετανιάχου στις ελληνικές ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, «είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία»

«Οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας απέτρεψαν τρομοκρατικό χτύπημα κατά Ισραηλινών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου και η Μοσάντ, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Ελλάδα.

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού του

Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, εκ μέρους της Μοσάντ.

Σύμφωνα με το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου, η Μοσάντ ανέφερε ότι βοήθησε την Ελλάδα να αναλύσει και να αποσαφηνίσει τις διαδικασίες λειτουργίας του Ιράν.

Η Μοσάντ συνέδραμε την Ελλάδα στην εξάρθρωση του τρομοκρατικού δικτύου που σχεδίαζε επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους στη χώρα μας.

«Ήταν μια επιπλέον απόπειρα του Ιράν να διαπράξει τρομοκρατία εναντίον ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στο εξωτερικό. Μετά την έναρξη της έρευνας για τους υπόπτους στην Ελλάδα, η Μοσάντ παρείχε συνδρομή πληροφοριών για την αποκάλυψη της δομής, των μεθόδων εργασίας της και της σύνδεσης με το Ιράν. Η έρευνα αποκάλυψε ότι η δομή που λειτουργούσε στην Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου ιρανικού δικτύου που διευθύνεται από το Ιράν και εκτείνεται σε πολλές χώρες. Η Μοσάντ, μαζί με τους εταίρους της στην κοινότητα, εργάζεται ακατάπαυστα για να αποτρέψει τις ιρανικές απόπειρες επιθέσεων σε όλο τον κόσμο», σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Το «ευχαριστώ» του ισραηλινού ΥΠΕΞ

«Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών και ασφάλειας για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων», ανέφερε το βράδυ της Τρίτης σε ανάρτησή του στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Eli Cohen.

«Η τρομοκρατία είναι ένας κοινός εχθρός και η καταπολέμησή της είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Η κυβέρνηση των Αγιατολάχ στην Τεχεράνη εξάγει τρομοκρατία στη Μεση Ανατολή και σε ολόκληρο τον κόσμο και μόνο μια σταθερή και κοινλη στάση θα σταματήσει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες του ιρανικού κράτους».

Την Παρασκευή απολογούνται οι δύο Πακιστανοί

Σημειώνεται πως την Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή για τις απολογίες τους οι δύο συλληφθέντες πακιστανικής καταγωγής ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίαζε στοχευμένα χτυπήματα στην χώρα.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχει ασκηθεί από τον εισαγγελέα, ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (κακούργημα).

Παράλληλα, ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατ’ αγνώστου, για διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης (κακούργημα) και πρόκληση για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα). Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έπαιρναν εντολές για κάθε ενέργεια που έκαναν, από πρόσωπο που βρίσκεται στο εξωτερικό.

#ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ #ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ #ΜΟΣΑΝΤ #ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ_ΧΤΥΠΗΜΑ #ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νετανιάχου,netaniachou