Το Δημόσιο αρνείται αποζημίωση για την αδέσποτη σφαίρα στον 11χρονο Μάριο, πότε αποφασίζει το Εφετείο (βίντεο)

Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για αποζημίωση 490.000 ευρώ στην οικογένεια του Μάριου - που σκοτώθηκε στο προαύλιο του σχολείου του από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι - άσκησε το ελληνικό Δημόσιο

Συζητήθηκε σήμερα, 28 Σεπτεμβρίου, σε δεύτερο βαθμό στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνας η υπόθεση του μικρού Μάριου, που έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι.

Η απόφαση για το εάν θα καταβάλει αποζημίωση το Δημόσιο καθώς και το ύψος αυτής αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων μηνών.

Οι γονείς του παιδιού παρέστησαν στο δικαστήριο ζητώντας δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους, Θεόδωρου Μαντά, να απορριφθεί η έφεση του Δημοσίου και να προσκομιστεί η απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με την οποία οριακά κρίθηκε ότι δεν παραιτείται το δημόσιο της έφεσης.

Υπενθυμίζεται πως το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιδικάσει στην οικογένεια αποζημίωση ύψους περίπου 490.000 ευρώ (130.000 ευρώ σε κάθε ένα από τους γονείς, 80.000 ευρώ στην αδερφή, αλλά και 50.000 ευρώ σε κάθε ένα από τις δύο γιαγιάδες και ένα παππού), αναγνωρίζοντας ότι ενώ υπήρχε στην επίμαχη περιοχή αύξηση της εγκληματικότητας, όχι μόνο δεν είχαν ληφθεί τα αναγκαία αστυνομικά μέτρα, αλλά αντίθετα τα μέτρα είχαν εξασθενήσει.

«Το ελληνικό Δημόσιο επέλεξε δυστυχώς για μία ακόμη φορά να μη σταθεί δίπλα στους πολίτες του αλλά απέναντι τους. Έχουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη, θα πράξει αυτό που παρέλειψε να κάνει το ελληνικό Δημόσιο και θα επικυρώσει με απόφαση του διοικητικού εφετείου της σκέψης και τις παραδοχές του διοικητικού πρωτοδικείου και θα δικαιώσει την οικογένειά του μικρού Μάριου», ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Θέοδωρος Μαντάς.

Σημειώνεται πως από την πλευρά του το Δημόσιο ζήτησε να απορριφθεί στο σύνολο της η αίτηση της οικογένειας, αρνούμενο ότι φέρει ευθύνη για το θάνατο του 11χρονου.

Keywords
Τυχαία Θέματα